Nå skal også Volvo lage elbil

Volvo mener at ti prosent av deres biler vil være elektriske innen 2020.

SATSER ELEKTRISK: Volvo tror ti prosent av alle biler er elektriske innen 2020. Det svenskstartede nå kinesiske-eide merket varsler storstilt el-satsing.
Publisert: Publisert:

Volvo sier de nå kommer med den mest omfattende elektrifisering-strategien i bransjen.

Først skal alle deres modeller bli tilgjengelige som plug-in hybrid, så skal de komme med en helt ny serie de kaller «elektrifiserte mindre biler» og i 2019 skal de være på markedet med en elbil.

Mer bilstoff på E24 BIL

Vi har lært mye om hvordan folk bruker elektrifiseringen av biler takket være vår nåværende modellinje, sier Peter Mertens, visepresident i Volvos utviklingsavdeling, i en pressemelding.

– Researchen viser at folk kjører våre Twin Engine-biler i elektrisk modus i omtrent 50 prosent av tiden, hvilket betyr at våre plug-in hybrider allerede er et skikkelig alternativ til de konvensjonelle drivlinjene

(saken fortsetter under bildet.)

PLUG-IN: Her viser Volvo en plug-in drivlinje i deres nye plattform de kaller Compact Modular Architecture, som skal brukes til deres kommende småbiler.

De skal utvide sin modellportefølje med en serie småbiler, 40-serien, basert på en nyutviklet plattform kalt Compact Modular Architecture.

Den er designet slik at den også kan brukes med en elektrisk drivlinje. I likhet med den større plattformen de blant annet bruker i XC90.

Volvo kommer ikke med noen ytterligere detaljer rundt det som skal bli deres første elbil, utover at den vil være i butikkene om rundt fire år.

– Vi tror tiden er inne for at elbiler slutter å være en nisjeteknologi og beveger seg inn i massemarkedet. Vi er trygge på at innen 2020 vil ti prosent av Volvos globale salg være elektriske biler, sier Håkan Samuelsson, konsernsjef i Volvo.

Les også

Fortsatt vekst for Volvo

Les også

Sveriges statsminister får ikke kjøre Volvo

Les også

Volvo kjøper sportsbilprodusent

Publisert: