Bilauksjon med rekordomsetning

I helgen ble det solgte RM Auctiona klassiske kjøretøy for flere hundre millioner på noen få timer.

DYRT: Auksjonshuset RM Auctions solgte i helgen klassiske biler for store summer. Nærmest en Ferrari 330 GTS fra 1967, den gikk for 17 millioner kroner. Bilen bak, en Ferrari 275 GTB/C fra 1966, ble med 46,4 millioner auksjonens dyreste.
Publisert: Publisert:

I helgen holdt RM Auctions en bilauksjon i Monaco, hvor kjøpelysten var stor.

De melder at 93 prosent av de 90 objektene ble solgt, og at budgiverne var fra 37 forskjellige land.

- Det er ikke ofte jeg blir tom for ord, men jeg er rett og slett lamslått av hva vi oppnådde i Monaco, sier Max Girardo, direktør for RM Auctions i en pressemelding.

Selskapet har i mange år holdt tilsvarende auksjoner med klassiske biler, båter og motorsykler, men aldri oppnådd en høyere omsetning på det europeiske kontinentet, enn det de gjorde i Monaco.

Totalt ble det omsatt for 337 millioner kroner.

Ferrari og Riva

Kveldens dyreste ble en 1966-modell Ferrari 275 GTB/C, med et karosseri laget av Scaglietti, som gikk for 46,4 millioner kroner. Det gjør det til den dyreste Ferrari 275 med hard-top gjennom tidene. Det er likevel et stykke unna å havne på topp-ti listen over de dyreste bilene solgt på auksjon. Da måtte den ha rundet 60 millioner.

Seks av de ti dyreste bilen var av samme merke. Nest dyrest ble en 1959 Ferrari 250 GT Pininfarina kabriolet til 38 millioner kroner, men en av de få bilene som ikke ble omsatt, var en 1956-modell Maserati 450S. Det var på forhånd ventet at den ville sette ny prisrekord for merket.

I tillegg ble Fyrst Rainiers fritidsbåt, en Riva Tritone fra 1958 solgt for 3,3 millioner kroner, noe som var innenfor forhåndsestimatet.

Mer bilstoff på E24 BIL

- Atmosfæren og energien var utrolig gjennom hele arrangementet og det var særdeles gledelig å se av vi tiltrakk så mange nye og entusiastiske budgivere fra hele verden, sier Girardo.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no