Tesla åpner ny butikk i Oslo

Blir den syvende, og hittil største, butikken i Norge.

TESLA. Den nye Tesla-butikken, som åpner i Oslo på lørdag, vil bli landets største. Her er Tesla Model S.
Publisert:

Førstkommende lørdag, 13. september, åpner elbilprodusenten Tesla nok en butikk i Norge. Med 5000 kvadratmeter vil den bli den største butikken og servicesenteret i Norge per i dag.

Butikken vil ligge nord i Oslo, nærmere bestemt Bekkenstenveien 15 ut mot Østre Aker vei. Fra før har Tesla to butikker i Oslo, på Alnabru og Skøyen, samt butikker i Drammen, Stavanger, Bergen og Trondheim.

- Tesla åpner ny butikk i Oslo for å imøtekomme den enorme interessen vi opplever fra norske kunder og for å utvide vår service-kapasitet på dette viktige markedet, sier Esben Pedersen, kommunikasjonssjef i Tesla Skandinavia til E24.

- Tesla er meget takknemlige overfor den norske interessen og salget i Norge går fortsatt over all forventning, sier han.

Les også

Musk: - Ikke overrasket om det blir inngått en betydelig avtale mellom Toyota og Tesla

Ifølge en pressemelding rekrutterer Tesla fortløpende både til salg og service, og selskapet fortsetter aktivitetene med prøvekjøringer rundt om i landet.

Varslet slutt for elbiler i kollektivfeltet

Tidligere denne uken varslet politikere at folk som kjører elbil må være forberedt på at de neppe får kjøre i kollektivfeltet for alltid.

Elbiler er i dag fritatt for både engangsavgift og merverdiavgift, kan kjøre i kollektivfeltet og har en årsavgift på bare 420 kroner.

- Fordelen med å kjøre i kollektivfeltet kommer ikke til å eksistere i all evighet, og det bør alle som kjøper elbil være klar over, sier Høyres klimapolitiske talsmann Nikolai Astrup til Dagens Næringsliv.

Les også

Elbilutspill skaper harnisk i miljøbevegelsen

- Kollektivfelt ikke avgjørende

- Kollektivfeltet er en fantastisk fordel for alle elbileiere, men det er ikke avgjørende for vår suksess, skriver Esben Pedersen i en epost til E24 torsdag.

I Norge når salget av elbiler stadig nye høyder. Bare i august kom det 1.736 nye slike biler på veiene, ifølge avisen. I Oslo-området er bussene utsatt for elbil-kø i kollektivfeltene.

Tesla vil imidlertid ikke si noe konkret om salgstallene sine i Norge.

- Norge en elbil-pionér

Da Tesla-sjef Elon Musk (43) besøkte Norge under oljemessen i Stavanger for to uker siden, takket han Norge for å ta en ledende rolle i verden for å få fortgang i utbredelsen av el-biler.

Han ba norske politikere vente med å redusere elbil-godene til vanlige folk kan få nyte godt av dem.

- Norge er allerede en elbil-pionér. Det skyldes at dere har politikere som har lagd incentiver og avgiftsordninger som gjør det attraktivt å kjøpe elbil. Jeg håper norske myndigheter fortsetter med det og viser verden at det gjennom aktiv politikk går an å bedre miljøet, ved at ordinære biler byttes ut med elbiler, sa Musk til E24.

Elbilprodusenten Tesla vokser i en voldsom fart. I år skal produksjonen økes til 35.000 biler, mens man innen utgangen av neste år satser på å kunne levere 100.000 biler på årsbasis.

Les også:

Publisert: