Jeremy Clarkson får sparken i BBC

Den omstridte britiske programlederen Jeremy Clarkson får sparken fra BBC, bekrefter arbeidsgiveren.

FJERNES: Omstridte Jeremy Clarkson har fått sparken som programleder for Top Gear.
Publisert:

Beslutningen om ikke å forlenge kontrakten til 54-åringen fra Top Gear, verdens mest sette TV-program som anslås å ha 350 millioner seere verden over, ble kunngjort onsdag ettermiddag.

Clarkson ble suspendert 10. mars etter at han angivelig slo til en produsent under en krangel om manglende matservering på hotellet de bodde på mens de gjorde opptak i North Yorkshire.

Senere har han snakket nedsettende om BBC-sjefene som suspenderte ham og blant annet omtalt dem som «de jævla drittsekkene».

– Det er sterkt beklagelig at jeg i dag måtte fortelle Jeremy Clarkson at BBC ikke kommer til å fornye kontrakten hans, sier BBC-sjef Tony Hall i en uttalelse.

En internettkampanje for å få Clarkson tilbake på TV-skjermen har hittil resultert i over én million underskrifter, men BBC ga altså ikke etter for presset.

Ifølge avisen The Daily Telegraphs kilder planlegger BBC å videreføre Top Gear, som er vist i mer enn 200 land verden over. Nå jobbes det angivelig med å finne en erstatter for Clarkson, som har ledet programmet sammen med James May og Richard Hammond.

Den heteste kandidaten er angivelig bilgale Chris Evans, som i dag har sitt eget show på Radio 2.

48 år gamle Evans eier en av de mest verdifulle bilsamlingene i England og har blant annet en Ferrari 250 GTO fra 1963 i garasjen. Den betalte han i sin tid 140 millioner kroner for.

Les også

Her åpner 14 nye hurtigladestasjoner

Les også

Porsche-forhandleren i Bergen bytter eier

Les også

Inntektsrekord for Bertel O. Steen

Publisert:
Gå til e24.no