TV 2: – Statsstøtte eller nedleggelser

Nyhetsredaktøren i TV 2 frykter amerikanisering av norske medier og nedleggelser i kanalen om kanalen ikke får statsstøtte.

KUTTER: Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther møtte pressen etter at de ansatte hadde blitt varslet om nye nedbemanninger i september.

Foto: Emil Weatherhead Breistein NTB scanpix
Publisert:

Bare 71 medarbeidere i TV 2 har så langt takket ja til sluttpakke, og kanalen må kvitte seg med ytterligere 106 årsverk før de er i mål, skriver Dagens Næringsliv. Samtidig kjemper kanalen for å få statsstøtte. Alternativt truer de med å legge ned nyhetsproduksjon og hovedkontoret i Bergen.

Dramatisk

Les også

TV 2 sier nei takk til Snapchat

– Den amerikaniseringen vi nå ser, er så dramatisk. Det må en rekke verktøy til. Det store paradokset er at for 40 år siden, da norsk mediebransje var skjermet mot Hollywood, var det voldsomt med tiltak. Men nå er det en diskusjon om vi i det hele tatt skal ha støtte. Det er en mye større trussel mot lokalt innhold, mot journalistikk, mot norskspråklig innhold nå enn det var den gang, sier nyhetsredaktør i kanalen Jan Ove Årsæther. Han viser til at de største konkurrentene nå er blant annet Facebook, Google og Netflix.

Klubbleder Henrikke Helland mener kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) må legge fram et klart opplegg for statsstøtte snart.

– Hvis ikke TV 2 får klare signaler i desember, må man agere. Departementet har hatt to år på seg. At vi har dårlig tid, er helt reelt. Vi har ikke tid til å vente lenger. Da er det ikke grunn for å gå videre som allmennkringkaster lenger, sier hun.

Nedbemanner

Les også

Økte inntekter for TV-kanalene

I en NHH-rapport stiller professorene ans Jarle Kind og Øystein Foros seg skeptiske til en statlig støtte til TV 2.

Mandag ble det kjent at 71 ansatte har fått innvilget sluttpakke i kanalen. Når det fortsatt skal kuttes 106 årsverk frykter Helland at folk nå blir pekt ut.

Les også

Klubbleder i TV 2: – Vi står nå overfor masseoppsigelser

Les også

Ny NHH-rapport kritisk til TV 2- støtte

Les også

Økonom: – Mediehusene nærmer seg en smertegrense

Her kan du lese mer om