SCHIBSTED: - Har ikke mer å selge

I arbeidet med å kutte gjelden har Schibsted solgt unna alt som er utenfor selskapets kjernevirksomhet. Nå har vi ikke særlig mye mer å selge, sier ledelsen.

BUFFEREN BORTE: Schibsted har det siste året solgt unna eiendeler i stor skala for å redusere gjelden. Nå er det lite igjen å selge.
Publisert:

Mediegiganten Schibsted

OSE

SCH

solgte i fjor seg ut av selskaper for til sammen 1,168 millioner kroner. Året før, i 2008, solgte selskapet VG-bygget for 1,2 milliarder kroner.

- Vi har solgt ganske mye av det vi har definert som å ikke være en del av kjernevirksomheten. Vi har begrenset med eiendeler som vi kan selge, sier finansdirektør Trond Berger i Schibsted.

- Er det noe igjen som selges kan?

- Vi har trykkeribygget i Nydalen som er ute til salgs nå. Vi forventer å få inn i overkant av 600 millioner kroner for det, men ellers er det begrenset, sier Berger.

Opprydning

I fjerde kvartal solgte Schibsted sine aksjer i IT-selskapet Basefarm for 130 millioner kroner. I tillegg ble aksjene i Teleadress solgt for 60 millioner svenske kroner.

Siden prosessen med salg av selskapet utenfor kjernevirksomheten startet, har Schibsted solgt seg ut av følgende selskaper:

  • Metronome Film & Television
  • Secondamanoprint/online classifieds Italy
  • MoiRayon Moscow
  • Polaris Media (total return swap)
  • Aspiro (total return swap)
  • Bolha (classifieds JV Slovenia)
  • Retriever
  • Basefarm
  • Teleadress

Inntektene fra salget brukes til å redusere gjelden til medieselskapet. I løpet av 2009 er nettogjelden redusert fra 5,4 milliarder kroner til 2,6 milliarder. Store deler av bruttogjelden forfaller i 2011, nærmere bestemt drøye 3 milliarder kroner.

Bedre enn ventet

Selskapene er definert til å være utenfor kjerneområdet til Schibsted.

Fredag la medieselskapet frem et resultat for fjerde kvartal som var betydelig bedre enn ventet.

Driftsresultatet før nedskrivninger, andre inntekter og kostnader (EBITA) endte på 348 millioner kroner. I samme periode i 2008 sto driftsresultatet i minus 122 millioner. Tallet er også betydelig bedre enn analytikerne som deltok i en Reuters-undersøkelse så for seg før resultatene ble lagt frem. I snitt anslo de en bedring til 237 millioner kroner.

Resultat før skatt kom på 168 millioner, noe svakere enn analytiker-anslaget på 183 millioner.

Aksjonærene kan glede seg over at selskapet foreslår utbytte på 1,50 kroner per aksje, der analytikerne så for seg 1,21 kroner.

E24 er eid av Aftenposten og VG, som igjen er eid av Schibsted. Enkelte ansatte i E24 eier aksjer i Schibsted.

Les flere nyheter på E24.no

Publisert:

Her kan du lese mer om