Saab-importør overtar Fisker

Auto Tjuvholmen Gruppen, tidligere Saab City, går fra Saab-konkurs til import av luksus-hybriden Fisker Karma

PÅ VEI: Fisker Karma er lanseringsklar i Norge.
Publisert: Publisert:

For halvannet år siden kunngjorde Porsche-importøren Autozentrum Holding at de hadde blitt den offisielle importøren av Fisker til Norge.

Den amerikanske bilprodusenten Fisker hadde på det tidspunktet ingen biler i produksjon, men drev med den siste førproduksjonstestingen av hybridbilen Fisker Karma.

Nye koster

Nå er lanseringen her til lands rett rundt hjørnet, men med en ny importør.

- Autozentrum Holding AS er meget godt fornøyd med utviklingen og interessen for Fisker Automotives produkter i Norge og spesielt interessen for hybridmodellen Karma. Den endelige grunnen til beslutningen om å avslutte Fisker agenturet er mer et ønske om en rendyrking av Porsche, som er i kraftig vekst i Norge, samt å posisjonere seg for en bredere produktlinje fra Porsche, sier Tomm Ingvaldsen i Autozentrum Holding AS, i en pressemelding.

Luksushybrid med norsk importør

Han trekker og frem at lokaliseringen til Auto Tjuvholmen passer til produktet.

Lokalene, som ligger ytterst på Aker Brygge i Oslo, huset inntil Saab-konkursen 19. desember i fjor, flaggskipbutikken til det svenske bilmerket i Norge.

- Vi er svært godt fornøyd med å ha sikret oss rettighetene til å selge Fisker i Norge. Vi ser frem til å ta stafettpinnen videre, gjennom et nytt importørselskap samt vår egen butikk på Tjuvholmen, med tilhørende Fisker autorisert verksted, sier sier Mats Røil, ansvarlig for Fisker hos Auto Tjuvholmen.

1300 newtonmeter

LOKALENE: Fisker skal nå selges fra det som før konkursen var Saabs flaggskipbutikk ytterst på Aker Brygge.

Fisker Karma er en luksushybrid bil, eller det de selv kaller en «luksus-elbil med utvidet rekkevidde.» Bilen drives av to elektromotorer på tilsammen 403 hestekrefter, med et umiddelbart dreiemoment på 1300 newtonmeter.

Mer bilstoff på E24 BIL

Den elektriske enheten har en rekkevidde på 80 kilometer. Den har og en bensinmotor som brukes på turer utover dette. Den gir bilens elektriske generator ekstra elektrisitet, og en rekkevidde på 480 kilometer,

De oppgir at forbruket er 0,24 liter per mil, med et CO2-utslipp på 53 gram. I sportsmodus har den en toppfart på 200 kilometer i timen, og null til hundre tar 5,9 sekunder.

Startprisen er 1.169.000 og den første Fisker Karma har allerede kommet til landet.

E24 kommer om kort tid med en test av Fisker Karma.

Les også

Publisert: