God start på året for Volvo

Lastebil- og anleggsmaskin-grenen av Volvo fikk et overskudd før skatt på 1.727 millioner svenske kroner i første kvartal i år.

GOD START: Volvo fikk et overskudd i årets første kvartal.
  • NTB
Publisert:

I samme periode i fjor måtte Volvo bokføre et tap på 101 millioner.

Omsetningen i de tre første månedene av 2014 kom opp i 65.646 millioner, mot 58.344 millioner i januar-mars 2013, viste tall som konsernet la fram fredag. Men ordreinngangen har minket fra over 61.000 kjøretøyer i første kvartal i fjor til vel 55.000 i år.

Tallene gjelder såkalte «commercial vehicles», og altså ikke privatbiler.

– I løpet av de tre første månedene av 2014 minsket etterspørselen i Europa som ventet, i sammenligning med den meget sterke avslutningen på 2013. Da valgte kundene å fornye sine bilparker før EUs nye utslippsregler trådte i kraft i januar i år, sier Volvo-sjef Olof Persson.

– Tiltakene vi har satt i verk for å øke konsernets lønnsomhet går etter planen og begynner å vise positiv virkning, tilføyer Persson. Nye kostnadskutt blir en hovedsak for Volvo i 2014, varsler han.

Volvo varslet i fjor høst at konsernet skulle spare inn fire milliarder kroner, og i vinter ble det opplyst at 4.400 stillinger skulle kuttes.

Et program for frivillig avgang er satt i verk i Sverige og skal følges opp med tilsvarende tiltak i andre land der konsernet har virksomhet.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Volvo fra elendig til godt i løpet av 2013

  2. Inntektshopp for sparebanker i vest og i nord

  3. Nordea tjener mer på bedriftskundene

  4. 4,3 milliarder i resultathopp for bankene

  5. Verdens største pengeflytter tjener enda mer penger