Hybridsportsbil fra Jaguar

Med sin nyeste konseptbil viser Jaguar sin sportsbilfremtid. Den blir blant annet hybrid.

NY KATT: Denne bilen viser hvordan designspråket til Jaguar blir de kommende årene.
Publisert: Publisert:

Jaguar viser en ny sportsbil på bilutstillingen i Frankfurt til uken.

Foreløpig kaller det et konsept, men det er forventet at Jaguar lanserer en ny sportsbil mot slutten av 2012, trolig en som likner svært på dette C-X16-konseptet.

Formel 1

Det er en toseter som er mindre enn XK-modellen. Under panseret er det en tre liters V6 på 380 hestekrefter med 450 newtonmeter i dreiemoment.

Jaguar til under 600.000

Via en knapp på rattet, kalt «push to pass», kan man aktivisere et elektrisk system lik det man finner på formel 1 biler, som øker effekten med 95 hestekrefter og 235 newtonmeter.

Bilen kan kjøres rent elektrisk i hastigheter opp til 80 kilometer i timen.

Fremtiden

- Jaguar-biler har alltid vært dramatisk forskjellige. Med C-X16 har vi tatt det eksisterende, prisvinnende designspråket til en ny generasjon, og skapt en bil som er kjernen i fremtidens Jaguar-modeller, sier Ian Callum, Jaguars designsjef, i en pressemelding.

Mer bilstoff på E24BIL

Bilen har en 50/50 vektfordeling, gjør null til hundre på 4,4 sekunder, har en toppfart på 300 kilometer i timen og slipper ut 165 gram CO2 per kilometer.

Den er bygget i aluminium og med sin lengde på 445 centimeter blir det den korteste Jaguar siden XK120 ble presentert i 1954.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no