Bentley investerer nær 7,3 mrd. på SUV

Luksusmerket blar opp for å ta sin del av det attraktive SUV-markedet.

BLAR OPP: Bentley satser milliarder på å ta sin del av SUV-markedet. Her presenteres Bentley sin utgave under en pressevisning på bilmessen i Geneve i fjor.
Publisert: Publisert:

Bentley Motors skal investere 800 millioner pund, nær 7,3 milliarder kroner, i sin britiske fabrikk de neste tre årene. Målet er å lage luksusmerkets aller første SUV.

Det skriver Financial Times.

Ifølge selskapet selv skal dette bli «den mest luksuriøse og kraftfulle SUV-en på markedet». Om alt går etter planen, ruller den første bilen ut av fabrikken i løpet av 2016.

For britisk bilindustri er milliardinvesteringen et gigantløft, og ifølge Bentley vil det gi over 1.000 nye jobber i løpet av de neste årene.

LES OGSÅ: Bentley-SUV blir virkelighet

Selskapet følger med dette konkurrenter som Jaguar Land Rover, McLaren og BMW som alle har satset på produksjon i Storbritannia de siste årene.

- Jeg er henrykt over at Bentley vil bygge sitt nye kjøretøy her. Ikke bare lager det tusen jobber, det sikrer mange flere, sier statsminister David Cameron, ifølge avisen.

LES OGSÅ: Cadillac lanserer «supersize»-utgave

SUV-markedet har gjennom de siste to tiårene blitt en av de mest lønnsomme i luksussegmentet.

Mercedes og BMW inntok SUV-markedet på 90-tallet med henholdsvis ML og X5 (hvis man ikke regner med Mercedes G-klasse), mens Porsche lanserte sin svært populære Cayenne i 2002. Nå utgjør Cayenne-salget mer enn halvparten av den tyske sportsbilprodusentens totale salg.

LES OGSÅ:

Volkswagen satser på luksus for å bli størst

Ny Range Rover har gått ned 420 kilo

Ingen finanskrise for Bentley

Publisert: