Volvo fant utslippsfeil: – Kostnadene kan bli betydelige

En feil i avgassystemet på enkelte kjøretøyer kan føre til at motorene overskrider grensene for utslipp.

UTSLIPPSTRØBBEL: Volvo har oppdaget en feil som kan føre til at kjøretøyene slipper ut mer enn tillatt.

Foto: AB Volvo
Publisert:,

Lastebil- og bussprodusenten AB Volvo har oppdaget at en komponent i systemet for avgassetterbehandling slites ut raskere enn forventet.

Det kan føre til at motorene overskrider utslippsgrensene og dermed ikke oppfyller utslippskravene som er satt. Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet.

Volvo er foreløpig ikke ferdige med å vurdere hvor mange motorer og kjøretøy som er berørt, og dermed vet ikke selskapet hvor store de økonomiske konsekvensene blir.

– Kostnadene for å løse problemet kan imidlertid ble betydelige, skriver Volvo i pressemeldingen.

Volvo-aksjen falt mer enn 9 prosent fra start på Stockholms-børsen tirsdag. Men hentet seg inn noe utover dagen. Til slutt endte aksjen ned 3,66 prosent.

Les også: Mercedes tilbakekaller 774.000 biler i Europa

Det største volumet av potensielt berørte motorer har blitt solgt i Nord-Amerika og Europa, ifølge selskapet.

Volvo skriver at skadene oppstår i materialet på komponenten, og at de oppstår over tid. De skriver også at alle bilene som er utstyrt med komponenten, oppfylte utslippskravene da de ble levert.

– Aldringen av komponentet utgjør ikke et produksjonssikkerhetsproblem og påvirker heller ikke bilens eller motorens prestasjon negativt på andre områder enn utslippskontrollen, skriver Volvo i pressemeldingen.

AB Volvo produserer lastebiler, busser, anleggsmaskiner og marin- og industrimotorer. Bildelen av konsernet ble skilt ut i 1999 og eies i dag av kinesiske Geely.

Her kan du lese mer om