Nye endringer i Telia-ledelsen

Norges nest største mobiloperatør bytter ut sjefen for bedriftsmarkedet rett etter at selskapet fikk et foreløpig nei av Konkurransetilsynet for å kjøpe Phonero.

NYE OPPGAVER: Telia Norge-sjef Abraham Foss (t.h.) flytter teknologidirektør Jon Christian Hillestad over til jobben som sjef for bedriftsmarkedet. Arkivbilde.
Publisert:

For andre gang på kort tid skjer det store endringer i ledelsen av Telia Norge.

Fredag melder selskapet at teknologidirektør Jon Christian Hillestad tar over som sjef for bedriftsmarkedet.

Dagens leder for bedriftsmarkedet, Kristian Renaas, blir i jobben frem til våren i en overgangsfase og skal deretter ut av Telia-systemet.

Det skjer under en måned etter at Konkurransetilsynet kom med et foreløpig nei til Telias ønske om å kjøpe bedriftsoperatøren Phonero for over to milliarder kroner.

Lederskiftene skjer også etter at det i januar ble kjent at Telia mistet to viktige toppfolk: Markedsføringsdirektør Svein Henning Kirkeng meldte overgang tilbake til sin gamle arbeidsgiver Telenor, mens sjef for privatmarkedet i Telia, Karl Fredrik Lund, meldte overgang til møbelkjeden Bohus.

I tillegg er Dag Wigum ansatt som teknologidirektør, for å ta over etter Hillestad. Han har flere lederstillinger i Schibsted bak seg (som eier E24, journ.anm.), blant annet som sjef for Schibsted Payment.

Wigum har tidligere jobbet i Orkla, Fjord Seafood og Eniro.

Avtroppende bedriftssjef i Telia, Kristian Renaas, sier det er vemodig å forlate selskapet, selv om han mener tidspunktet føles riktig:

– Jeg har vært heldig og jobbet med mange dyktige mennesker over mange år i NetCom og Telia, og jeg er stolt over de resultatene vi sammen har skapt (...) Etter noen krevende år har vi snudd skuta på bedriftssatsingen vår med positiv utvikling, og det er nå naturlig å overlate stafettpinnen videre, sier Renaas i en uttalelse.

Les også

Telenor mister millionkontrakt: Nok en lavprisaktør går til Telia

Vil forsyne seg av kaken

Jon Christian Hillestad tar nå over en bedriftsdivisjon som har en markedsandel på om lag 12 prosent, mot de to tredjedelene Telenor sitter på.

Hvis Telia får kjøpe Phonero vil markedsandelen deres dobles i det norske markedet, men selv uten oppkjøpet vil Telia vokse i bedriftsmarkedet.

– Jeg mener det største potensialet for videre vekst i Norge for Telia ligger i bedriftsmarkedet, og jeg tror vi ved å kombinere teknologi med et solid nettverk kan skape verdier for kundene og oss, sier Hillestad til E24.

– Hva var det som fikk deg til å si ja til jobben?

– Jeg har nå vært teknologidirektør i noen år og har realisert de målene jeg har satt meg i den jobber når det gjelder å øke kvaliteten i tjenestene våre, tette dekningsgapet mot Telenor, bistå med fusjonen med Tele2 og få til den innovasjonen vi ønsket, sier Hillestad.

– Hva må til for at dere skal ta et større jafs av kaken i dette markedet?

– Vi ønsker å bli bredere i hva vi tilbyr bedriftsmarkedet og vi skal se på hvordan vi kan kombinere nye partnerskap med våre tjenester for å hjelpe kundene våre til innovasjon, tjene mer penger og bli mer effektive, sier Hillestad.

Han peker på at Telias IoT-plattform (Internett of Things), der tredjeparter gjennom en enkel modul kan tilby tjenestene sine sammen med Telia, illustrerer hvordan de tenker.

– I dag har vi partnerskap i bedriftsmarkedet hovedsakelig innen distribusjon (salg, journ.anm.), men vi er veldig sikre på at vi ikke trenger å gjøre all teknologiutviklingen selv og at vi kan gå sammen med partnere på forskjellige måter for å skape nye tilbud, sier Hillestad.

Den påtroppende sjefen for Telia Bedrift vil ikke gi noen tidsplan for når vi vil se vekst, men sier at de har «helt klare mål om å ta en større andel» av markedet.

Jon Christian Hillestad har hatt forskjellige lederjobber i Telia siden 2007, og har vært teknologidirektør i flere år. Han har også erfaring fra Telenor, Nokia og Microsoft, blant annet.

– Jeg har hatt gleden av å jobbe med Jon Christian i halvannet år allerede. Teknologimuligheter og kundereiser kobles stadig tettere sammen, og med hans lederkompetanse og kunnskaper om kundekvalitet samt teknologi- og innovasjonsarbeid er jeg trygg på at han vil dra dette viktige satsingsområde flere skritt videre, sier Telia Norge-sjef Abraham Foss i en uttalelse.

Publisert:

Her kan du lese mer om