Microsoft kutter 7.800 ansatte

IT-giganten Microsoft skal restrukturere sin mobilvirksomhet. I samme slengen sier de opp flere tusen ansatte.

KUTTER: Microsoft forsøker en ny strategi i forsøk på å slå konkurrentene på mobilmarkedet.

Jim Young
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert: Publisert:

Allerede tirsdag meldte Microsoft at de ville komme med en stor nyhet angående selskapets fremtid før børsene åpnet onsdag.

Kort tid før Wall Street åpnet, melder selskapet i en pressemelding at de vil kutte så mye som 7.800 stillinger i selskapets mobil-avdeling, som del av en total restrukturering av selskapets arbeid med mobile enheter.

– Vi er i ferd med å bevege oss fra en strategi hvor vi kun produserer mobiltelefoner til å lage et ekkosystem for Windows enheter. Blant annet ved å utvikle vår første enhet for familier, skrev Microsoft-sjef Satya Nadella i et brev til Microsofts ansatte tidligere onsdag.

Skriver ned

I tillegg til kuttene skal Microsoft ta nedskrivninger på rundt 7,6 milliarder dollar, eller 62 milliarder kroner med dagens valutakurs. Nedskrivningene kommer som følge av at Microsoft for om lag to år siden kjøpte mobilvirksomheten til finske Nokia.

– I den nærmeste fremtiden skal vi nå fokusere på å være mer effektive og fokuserte på vår telefonportefølje men samtidig beholde vårt fokus på mobilitet på lang sikt, skrev Nadella i brevet til de ansatte.

Les også

Her er leveringssklare Oculus Rift

Det er fortsatt ikke klart akkurat hvor kuttene vil komme, og i hvilket av de mange landene selskapet opererer i ansatte vil rammes.

Steg litt fra start

Da Wall Street åpnet virket investorene å være svært fornøyde med nyheten og sendte selskapet opp 0,8 prosent. En time ut i børsdagen er fortsatt Microsoft et av de få store IT-selskapene som er opp med en vekst på 0,34 prosent.

Les også

Microsoft er på jakt etter autister

Microsoft har lenge slitt på mobilmarkedet og ligget langt bak konkurrentene Samsung og Apple på salg av mobiltelefoner.

Da selskapet kjøpet Nokia meldte de at de ville satse mer på denne sektoren enn tidligere.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Microsoft

Flere artikler

  1. Nokia varsler mobil-comeback

  2. Microsoft kutter 1.850 stillinger i telefonvirksomheten

  3. Microsoft slutter å produsere mobiltelefoner

  4. Nokia kutter 1.000 ansatte i Finland

  5. Bill Gates tjente 12,54 milliarder på to dager