Apple tar grep for å øke salget av iPhone i Kina

Teknologigiganten sliter med stadig tøffere konkurranse i Kina, og går sammen med Ant Financial for å friste kinesiske brukere.

Foto: Edgar Su Reuters
Publisert:,

iPhone-salget i Kina nærmer seg en katastrofe for Apple, og nå tar teknologigiganten grep for å sikre seg flere kunder i verdens største mobilbrukende land.

Sammen med betalingsformidleren Ant Financial og en rekke lokale banker skal Apple nå tilby rentefri finansiering til kjøpere av iPhone i Kina, skriver Reuters.

I begynnelsen av januar kom Apple med et sjeldent resultatvarsel, der de sa at inntektene i fjerde kvartal hadde falt kraftig. Årsaken ble i stor grad forklart som en effekt av handelskrigen mellom Kina og USA, og tallene viste et stort fall i salget av mobiltelefoner i landet.

Nå får kunder som går inn på Apples nettbutikk i Kina tilbud om å kjøpe en iPhone XR ved å betale drøye 40 dollar i måneden, tilsvarende 350 kroner, eller 460 kroner i måneden for en iPhone XS.

Kunder som kjøper varer for mer enn 5.000 kroner kan få rentefri finansiering fordelt på tre, seks, 12 eller 24 måneder. En iPhone XR koster 8.340 kroner i Kina, mens en XS koster 11.160 kroner, skriver Reuters.

Hverken Apple eller Ant Financial ønsker å kommentere grepet.

Her kan du lese mer om