Det er offisielt: Apple er en religion

Nevrologer har funnet ut at Apple trigger samme følelser og reaksjoner i hjernen hos fanskaren som hos mennesker som kaller seg «veldig religiøse».

KAN HAN GÅ PÅ VANNET? Nevrologer har funnet ut at Apple kan sammenlignes med en religion.
Publisert: Publisert:

Dermed er det slått fast - Apple er herved en religion.

I dokumentaren «Secrets of Superbrands» - som ble sendt 17. mai på BBC - fant nevrologer ut at Apple-tilhengere opplever det samme som personer som er sterkt knyttet til religioner, skriver Businessinsider.

Ifølge nevrologene trigger Apple og religioner samme del av hjernen, som betyr at tilhengere av selskapet opplever de samme følelsene og reaksjonene som religiøse personer.

Dokumentaren sammenligner også Apple-butikkene med katedraler.

- Apples butikker har steinbelegging på gulvet, eller andre nøkterne belegg - slik som i en kirke. Og produktene er montert på individuelle sokler - slik som altere, sa Renee Oricchio, ifølge nettstedet.

- Bønnemøter

Men dokumentaren stopper ikke med den sammenligningen, og mener åpningen av Apple-butikkene kan være en religiøs opplevelse i seg selv.

- Scenene som utspilte seg av åpningen av en ny Apple-butikk i Londons Covent Garden var mer som et bønnemøte enn en sjanse til å kjøpe en telefon eller bærbardatamaskin, skrev Alex Riley og Adam Boone under lanseringen av dokumentaren på BBC.

- Hysteriske ansatte

- På innsiden av butikken stod «berusede» ansatte, pisket opp av stemningen utenfor, hoppende opp og ned med klappende hender og skrik og skrål. Og når dørene endelig åpnet ga de hysteriske «high-five» og jublet inn hundrevis av kunder som tok over gulvet i butikken i timer inn og ut.

Steve Jobs er virkelig gud...

Publisert: