Obama: – Clinton gjorde en feil med epostserveren

President Barack Obama sier Hillary Clinton gjorde en feil da hun brukte en privat epostserver mens hun var utenriksminister, men at hun ikke satte landets sikkerhet i fare.

REALITY: I intervju med 60 Minutes snakket Obama også om presidentvalget i november 2016 og om den mye omtalte nominasjonskampen på republikansk side. Han kalte Donald Trump «en klassisk reality-TV-figur» som er veldig flink til å tiltrekke seg oppmerksomhet.

Kevin Lamarque
  • NTB
Publisert:,

I et intervju i CBS-programmet «60 minutes» søndag sier presidenten at folk i offentlige verv må være mer bevisst på hvordan de håndterer informasjon og personopplysninger. Samtidig la han til at politiske motiver har forsterket kritikken mot Clinton, som ligger best an i den demokratiske nominasjonskampen før presidentvalget om et drøyt år.

– Jeg tror hun vil være den første til å innrømme at hun kunne håndtert den første beslutningen bedre og utlevert materialet raskere, sa presidenten. Han nedtonet trusselen mot den nasjonale sikkerheten og sier han i utgangspunktet ikke kjente til bruken av den private serveren. Det er fortsatt uavklarte spørsmål rundt sikkerheten til epostsystemet som ble brukt.

I intervjuet snakket Obama også om presidentvalget i november 2016 og om den mye omtalte nominasjonskampen på republikansk side. Han kalte Donald Trump «en klassisk reality-TV-figur» som er veldig flink til å tiltrekke seg oppmerksomhet.

– Han har funnet fram til noe som faktisk finnes i partiet. Jeg tror det er en genuin motstand mot innvandring blant mange av de republikanske velgerne, sa Obama. Han levnet likevel ikke Trump store sjanser i kampen om å overta presidentvervet.

– Jeg tror ikke han kommer til å ende opp som USAs president.

Presidenten ville derimot ikke si om han synes visepresident Joe Biden bør kaste seg inn i valgkampen, men svarte kort og kantant «Ja» da han ble spurt om han trodde han selv kunne vinne presidentvalget dersom han hadde lov til å stille.

Les også

Hillary Clinton vil at epostene skal offentliggjøres

Les også

Clinton utsatt for minst fem forsøk på hacking

Les også

Datasikkerhetsselskap: – Russland spionerer på Europa

Her kan du lese mer om

  1. Hillary Clinton
  2. Barack Obama
  3. USA-valg 2016

Flere artikler

  1. Stor splid om russisk presidentvalg-hacking

  2. Trump med cruzkontroll på nominasjonen

  3. Derfor taper Trump (sannsynligvis)

  4. Annonsørinnhold

  5. Clinton og Trump i Twitter-krig

  6. Christie får sentral rolle i Trump-teamet