Droner og hai-app skal gjøre Australia tryggere

Myndighetene i den australske delstaten New South Wales lanserte søndag en ny millionsatsing for å holde populære badesteder trygge. Den innebærer blant annet droneovervåking av haier.

FARLIG SPORT: Australske strender er paradis for surfere, men turismen står i fare for å bli truet av haiangrep.
Publisert:

Australia har blant verdens høyeste antall haiangrep dette året, inkludert 13 i øylandets mest folkerike delstat. I New South Wales, som ligger på østkysten og har Sydney som største by, er én person drept av hai, mens sju er blitt skadde.

Delstatsmyndighetene frykter både for folks liv og mindre turisme, og derfor investerer de 16 millioner dollar (snaut 100 millioner kroner) over fem år i en plan som skal beskytte surfere og svømmere mot de farlige fiskene.

Merking av flere haier og overvåking både via skjermer og luften er blant de sentrale tiltakene som blir styrket de neste årene. Blant annet skal det tas i bruk droner for å kunne følge rovfiskenes bevegelser.

Etter hvert vil det også dukke opp en mobilapplikasjon ved navn SharkSmart, som turister og borgere kan bruke for å vite hvor det er trygt å bade.

– Vi er stolte over å være det første området i verden som tar i bruk en slik samordnet plan for å holde strendene våre trygge, sier Niall Blair, primærnæringsminister i New South Wales.

Les også

Popcorn Time takker for seg

Les også

Facebook innrømmer feil: Appen har slukt strøm fra mobilen din de siste ukene

Les også

Norge skattemyndigheter ville skattlegge. Nå «fredes» internettvalutaen av EU

Publisert: