50 millioner mer til bredbånd i distriktene

Regjeringen vil få fart på utbyggingen av bredbånd til dem som mangler det.

INTERNETT TIL BYGDE-NORGE: Regjeringen sprøyter inn nye 50 millioner kroner til utbyggingen av bredbånd til plasser som mangler det.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi ønsker å bygge ned forskjellene mellom by og bygd, sier kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til Nationen, etter at Regjeringen legger 50 millioner kroner mer på bordet enn planlagt. .

– Bredbånd er i dag like viktig som andre typer infrastruktur, og vi må innse at ikke minst distriktene trenger god bredbåndsforbindelse. Det kan være nøkkelen for å opprette arbeidsplasser og for at folk kan ta med seg arbeidsplassen sin og jobbe på nett inn mot et hovedkontor, sier kommunalministeren.

LES OGSÅ: Netcom fjerner betaling for SMS og ringetid

For å nå målet om 100 prosent bredbåndsdekning skal staten hvert år i minst fem år framover dele ut 150 millioner kroner til operatørene for å sikre distriktsdekningen. Bidraget var ment å begynne i 2014. Men i revidert statsbudsjett kommer det fram at Kommunaldepartementet allerede i 2013 øker tilskuddet til bredbåndsutbygging.

– Det betyr 53,2 millioner kroner mer for å sikre bredbånd til enda flere husstander i distriktene, sier Navarsete.

LES OGSÅ: Gir Telenor skylden for driftsproblemer

En oversikt fra Kommunaldepartementet viser at til sammen ti norske kommuner rommer flertallet av de drøye 4.000 husstandene som er uten bredbånd i dag.

Kommunene med flest husstander uten bredbånd er Tromsø og Balsfjord. Etter disse kommer Kvænangen, Tana, Karlsøy, Kvam, Kvæfjord, Vefsn, Narvik og Lavangen.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Staten har dratt inn 3,9 milliarder på 5G-frekvenser

  2. Arbeiderpartiet vil reversere bredbåndskutt

  3. Altibox satser nå trådløst, kjøper 5G-frekvenser for 724 millioner

  4. Lover superbredbånd,men vet ikke hvordan

  5. Digitaliseringsministeren langer ut mot norske mobilpriser: – Uakseptabelt høye