Playstation 4 leder (fortsatt) i konsollkappløpet

I slaget om neste generasjons videospillgamere ligger japanerne et hestehode foran.

LAUNCH: Playstation 4 ble lansert i Sonys hjemland Japan så sent som i februar, etter lansering i USA og Europa før julehandelen. Microsofts Xbox One har levd akkurat like lenge, men ligger noen millioner enheter bak i salg.

KAZUHIRO NOGI
  • Kristin Norli
Publisert: Publisert:

Fem måneder etter at Sony og Microsoft slapp sine siste modeller av erkerivalene innen spillkonsoller, Playstation 4 og Xbox One, er det fortsatt japanerne som leder an i salg.

Faktisk ligger Playstation 4 et stort hestehode foran Xbox One - som Microsoft ikke vil oppgi hvor mange enheter det egentlig har solgt av.

Ferske tall som Microsoft oppga torsdag, viser at selskapet har solgt 5 millioner enheter av spillmaskinen Xbox One.

Men det er til butikk - og tallet viser dermed ikke hvor mange gamere som faktisk har gått til anskaffelse av konsollen.

Sony kom med en oppdatering av sine tall kort tid før Microsoft kunngjorde at milepælen på 5 millioner var passert.

LAUNCH: Ivrige kunder sto i kø i New York i november for å sikre seg et eksemplar av Microsofts Xbox One.

KATHY WILLENS

Japanernes tall viser imidlertid at Sony ikke trenger å stresse, i hvertfall ikke ennå.

Til tross for at det fortsatt er få spill som er kommet i PS4-versjon, har nemlig Sony solgt over 7 millioner av konsollen, og det er tall på faktiske kundekjøp.

Salg av maskinvare opp

Ifølge analysebyrået NPD Group i USA går salget av maskinvare i spillsektoren godt - sammenlignet med samme periode i fjor er salget opp 78 prosent så langt i år.

PS4 og Xbox One har trolig en god del med det å gjøre - sett i lys av at det i november var over 7 år siden henholdsvis Sony og Microsoft kom med de forrige utgavene av konsollene.

Det finnes andre konsoller og selskap på markedet - som Nintendo som nå er ute med sin Wii U - men akkurat nå står likevel kampen om spillerne mellom Xbox One og Playstation 4.

Selger færre spill over disk

Andre tall fra gamingindustrien bekrefter trenden fra de siste årene med fallende salgstall for spill kjøpt fysisk i butikk, mens salget av spill over internett stiger raskt.

Ifølge NPD Group falt salget av spill over disk i USA med hele 28 prosent i mars.

Ifølge et annet analysebyrå, SuperData, steg likevel salget av spill via portaler på nettet med 21 prosent i samme periode.

Det fysiske markedet er imidlertid fortsatt størst: Amerikanerne la igjen 432 millioner dollar i kassaparatene hos spillgorhandlere i mars, mens salget over nettbutikker nådde en omsetning på 297 millioner dollar.

Les også:

Playstation 4 er femte dyrest i NorgeSony går ut av PC-markedetI dag setter Microsoft punktum for XPMicrosofts nye gullegg klekkes ut i Norge

Publisert:

Flere artikler

  1. Endelig klart for krig i konsoll-markedet

  2. Playstation-salget knuser Xbox

  3. Sony har solgt mer enn fem millioner Playstation 5

  4. Svakt konsoll-salg tynger Nintendo

  5. Slik fungerer Microsofts elleville holo-briller