Kan bli tidenes dyreste auksjonsbil

En uhyre sjelden Ferrari laget til den legendariske Juan Manuel Fangio, og senere kjørt av en rekke andre racingsjåfører, har alt som skal til for å bli en ekstremt dyr bil. I desember skal den under hammeren.

HISTORISK Dette er en 1956 Ferrari 290 MM, med chassisnummer 0626. Det var en fabrikksbil som ble laget til den argentinske racingbilsjåføren Juan Manuel Fangio.
Publisert:
FANGIO Juan Manuel Fangio (1911 - 1995) vant Formel 1-mesterskapet fire ganger, i tillegg ble denne bilen også kjørt av blant annet Phil Hill, som senere skulle bli Formel 1-mester.
V12 Under panseret er det en V12-motor på på 3,5 liter. Det er ikke oppgitt noen effekt. Bilen skal være en av fire som ble laget.
MÅLGANG Her passerer Juan Manuel Fangio mållinjen i Mille Miglia i 1956. Det første racet til bilen. Forholdene var ekstremt våte, Fangio kjørte 160 milene alene og ble nummer fire.
HELT SPESIELL - Det er vanskelig å vite hvor man skal starte når man skal beskrive hvor viktig denne 290 MMen er. Den er kjørt av de største racingsjåførene på femtitallet, og bygget til det som kanskje er den aller største gjennom historien. Dette er en bil som Enzo Ferrari var personlig involvert i og er en sentral del av Ferraris folklore, sier Peter Wallman, bilspesialist i RM Sotheby's, i pressemeldingen.
USKADET: Bilen var med på en rekke race i for Ferrari i 1956 og 1957, ble brukt i konkurranser godt ut på 60-tallet. Den skal likevel aldri ha blitt betydelig skadet over årene som konkurransekjøretøy. Her er Fangio i mål på Mille Miglia i 1956.
VERDIFULL Det er anslått at bilen har en verdi på over 200 millioner kroner. Den dyreste bilen som er solgt på auksjon gjennom tidene er en 1962 Ferrari 250 GTO Berlinetta, som gikk for 234 millioner kroner i august 2014 (se liste under). Bilen skal selges på RM Sotheby's auksjon 10. desember i New York.
Les også

Solgte biler for 1,44 milliarder kroner

Les også

Janis Joplins hippie-Porsche selges

Les også

Dette ble verdens mest verdifulle bilsamling

Publisert:
Gå til e24.no