Takket nei til over 16 millioner

Kampen om millionarven etter Stieg Larsson tetner til.

TAKKET NEI: Suksessforfatter Stieg Larsson sin samboer gjennom 30 år takket nei til å få 20 millioner svenske kroner fra sin avdøde kjærestes arvinger.

Georgsen Tone
Publisert:,

Suksessforfatter Stieg Larssons samboer gjennom 30 år, Eva Gabrielsson, har takket nei til i overkant av 16 millioner norske kroner, melder svd.se.

Tilbudet kom fra Larsson sine arvinger, far Erland og bror Joakim, etter at partene har kranglet om millionarven siden Larsson døde i 2004.

- Hun fikk et tilbud og takket nei. Jeg ligger ingen vurderinger i det, sier Stieg Larssons bror Joakim til TT.

Lei av å være "bad"

Da de gikk ut med tilbudet i november sa far og bror Larsson at de gjorde det fordi de var lei av å være historiens "bad guys".

- Vi tilbudte henne penger for at hun skulle leve et økonomisk godt liv, sier han.

Til nå har Stieg Larssons triologi om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist solgt i over 20 millioner eksemplarer bare i Europa.

Ifølge tall Dagbladet har fått innsyn i så har far og bror fått royaltiesinntekter på 24 millioner euro, altså litt over 207 millioner kroner.

I tillegg kommer inntektene fra de tre filmene om paret, som alle har blitt kassasuksesser. Det er ikke kjent hva Larssons arvinger tjener på dette.

LES OGSÅ: Har tjent over 200 mill. på Stieg Larsson

Åpent

Gabrielsson bodde sammen med Larsson i 30 år, og den eneste grunnen til at de aldri giftet seg var at han ville beskyttet henne etter å ha mottatt trusler fra nazister.

- Vi vil ikke kommentere dette overhode, sier Gabrielssons juridiske talskvinne Sara Pers-Krause til TT.

Joakim Larsson holder døren åpen for en fortsatt dialog med svigerinnen.

- Nå skal vi diskutere om hun skal hjelp til med at forvaltningen av Stieg Larssons verk, det som han har etterlatt seg, sier han.

Les flere nyheter på E24 Jobb.