Audi lager helelektrisk SUV

Går i strupen på Teslas kommende «Model X».

ELBIL-KRIG: Audi bekrefter endelig at de skal lansere en hel-elektrisk familiebil, som er ventet å bli en direkte utfordrer til Teslas kommende Model X. På bildet er Q5, en av Audis hybridbiler.
  • Karl Wig
Publisert:

Den lenge ryktede helelektriske familiebilen fra Audi ble offisielt bekreftet av sjefen for bilprodusentens tekniske avdeling, Ulrich Hackenberg, på en pressekonferanse i Tyskland på onsdag, skriver The Verge.

Den nye batteridrevne bilen har ennå ikke fått noe modellnavn, men ble av Audi-sjefen beskrevet som både sportslig, terrengvennlig og «veldig attraktiv».

Les også

Audi lader opp

Ventes om tre år

Tesla jobber som kjent for fullt med å utvide sin portefølje etter suksessen til luksus-sedanen Model S, ikke minst her i Norge.

Imens har Audi hittil ikke tilbudt noen vaskeekte elbil foruten hybridvariantene. Det endrer seg nå, først med en el-variant av sportsbilen R8, som ble avduket på Geneva Motor Show i mars.

Og nå skal altså teknologien forplante seg nedover i modellrekken. Utrulling av familie-SUV-en er imidlertid ikke ventet før «tidlig 2018»

Les også

Nye R8 hinter om en elektrisk familie-Audi

Slår Model X-rekkevidden?

Ifølge The Verge vil Audi posisjonere bilen som en direkte utfordrer til Model X, den etterlengtede og rimeligere Tesla-varianten som egentlig skulle vært rullet ut i disse dager, men som ble utsatt.

Ifølge Audi-sjefen vil bilen få en rekkevidde på opptil 500 kilometer. Det burde være nok til å kjøre fra Oslo til Sørlandet og tilbake igjen.

Det er også noe oppsiktsvekkende, gitt at Tesla lenge har gått for å ha overlegen batteriteknologi.
The Verge hevder at rekkevidden på Model X stopper et sted under 350 kilometer. Ifølge Norsk Elbilforening blir rekkevidden imidlertid 500 kilometer, altså det samme som Audis kommende utfordrer.

Les også

Tim Cook: – Var det en god måte å unngå spørsmålet på?

Les også

Bertel O. Steen kjøper Citroën Norge

Les også

De råeste nyhetene fra Genève

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Audi

Flere artikler

  1. Kan disse luksus-elbilene ta opp kampen med Tesla?

  2. Her er bilene som skal konkurrere med Tesla

  3. Tyske bilgiganter tar opp kampen mot Tesla

  4. Tesla dropper billigmodellen

  5. Nye R8 hinter om en elektrisk familie-Audi