Regjeringen forlenger bompengeinnkreving

Bompengesatsene på E18 gjennom Vestfold blir satt ned fra 88 til 57 kroner, men samtidig forlenger regjeringen innkrevingstiden fra 15 til 20 år.

- BLIR BILLIGERE: Statssekretær Bård Hoksrud (Frp) tror E18 gjennom Vestfold blir billigere med dagens regjering, til tross for at innkrevingsperioden for bompenger økes fra 15 til 20 år.
Publisert: Publisert:

Det betyr at innkrevingskostnadene vil stige med 240 millioner kroner, og at rentene for veiprosjektet øker med 1,15 milliarder, ifølge tall Samferdselsdepartementet har gitt TV 2.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) mener beregningen er misvisende fordi den legger til grunn at renten på lånet blir uendret.

– Lånet skal refinansieres, slik at renten går ned reelt, sier Lien i en kommentar til NTB. Samtidig viser han og statssekretær Bård Hoksrud til at regjeringen har planer om en bompengereform som innebærer at staten dekker rentekostnadene i stedet for at dette tas inn som bompenger.

– Med helheten i den løsningen blir resultatet ikke slik TV 2 hevder.

Kanalen understreker på sin side at den har basert seg på tall fra departementet og at de har brukt samme rentefot i beregningen for 20 års nedbetaling fordi det isolerer effekten av forlenget nedbetalingstid.

Regjeringen sa denne uken at bompengesatsene på strekningen skal reduseres med 31 kroner fra 3. november.

– Hvis man utvider antall år, betyr det noe for rentene og for innkrevingskostnadene. Men vi tror dette blir såpass robust at flere kommer til å kjøre på veien enn forutsatt, sier statssekretær Bård Hoksrud (Frp). Han er opptatt av at lavere takst vil gi lavere kostnad for den enkelte bilist.

Les også:

Elbil gir milliardtap - men ingen avgiftendringerQ-Free styrker driftenNorsk bompenge-selskap forhandler med Apple

Publisert: