Nå har BMW solgt over 1.000 elbiler

BMW passerte en elektrisk milepæl i mai, samtidig som både Nissan Leaf og Tesla har falt ned fra pallen.

PASSERTE V70: BMW's elbil i3 har nå solgt over 1.000 biler her i landet i år, og har dermed passert folkefavoritten Volvo V70. Her tar Tysklands forbundskansler Angela Merkel BMWs elbil nærmere i skue under åpningen av bilutstillingen i Frankfurt i september i fjor.
Publisert:

Salget av elbiler i Norge går fortsatt så det suser, takket være subsidier i form av avgifts- og momsfritak, samt særskilte fordeler som gratis lading, fri passasje gjennom bomringen og i kollektivfeltene.

Salgsfarten har derimot bremset ned for to av elbilfavorittene utover våren. For de velkjente modellene Nissan Leaf og Tesla Model S var nemlig ikke lenger å finne på salgsåpallen i mai måned.

Det viser ferske salgstall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

I april solgte Nissan 451 av Leaf-modellen, noe som plasserte bilen på 2. plass for måneden. I mai sank salget ned til 342 biler, noe som ga en 10. plass for måneden. Dermed passerte Nissans egen kompakt-SUV Qashqai sitt eget konsernsøsken, med sine 358 solgte eksemplarer.

Den mer lukseriøse elbilfavoritten her i landet, Tesla Model S, var i mars Norges desidert mest solgte bil med 1.493 eksemplarer på én måned. I april var salget på langt mer beskjedne 171 biler, før det i mai skjøt opp igjen til 371 biler. Dermed var Tesla Model S Norges 6. mest solgte bil i mai.

Begge bilene har imidlertid solgt såpass mye tidligere i år at de holder seg på topp tre-listen for 2014 så langt. Siden nyttår er Tesla Model S Norges 2. mest solgte bil, med 2.598 biler, mens Nissan Leaf er tredjemann med sine 2.352 eksemplarer.

Les også

Stor Mini-moro

Utfordrerne kommer

Selv om Tesla og Nissan har dominert elbilsalget i Norge en stund, er det nå flere utfordrere på vei oppover på salgsstatistikken.

I mai passerte BMW den symbolske grensen på 1.000 solgte eksemplarer av elbilen i3. 131 eiere sikret seg elbilen fra Bayern i mai, og det bidro til å dytte det samlede i3-salget i år opp til 1.013 biler.

i3 var Norges 28. mest solgte bil i mai og den 17. mest solgte hittil i år.

Den andre utfordreren er elbilversjonen av Volkswagen up!. Det ble solgt 465 up! i mai, men dette tallet inkluderer også bensin- og dieselversjonene.

Av de 465 bilene var 361 av den elektriske up!-modellen. Fra nyttår til mai har Volkswagen solgt 1.337 elektriske up!.

Golf på topp

All omtalen av elbiler til tross, det er fortsatt Volkswagen Golf som er Norges mest solgte bil, selv om denne bilen også kommer som elbil med levering fra andre kvartal.

Etter å ha blitt dyttet ned fra salgstoppen i januar og mars, av henholdsvis Nissan Leaf og Tesla Model S, er Golf nå Norges mest solgte bil, både på månedsbasis og årsbasis. I mai ble det solgt 565 nye Golf'er, noe som løftet 2014-salget til 2.908 biler så langt.

Ser vi på merkefordelingen er det Volvo som gjorde et salgsbyks i mai, med sine 859 solgte biler. Etter Volkswagen (1.716) og Toyota (1.458) var Volvo Norges 3. mest solgte bil.

Så langt i år er det Volkswagen (8.070), Toyota (6.981) og BMW (4.510) som er Norges tre mest solgte bilmerker.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no