Kraftig oppgradering av Ferraris bestselger

Ferrari California ble lansert for snart seks år siden, nå gir de den en skikkelig midtlivsoverhaling.

NY MOTOR: Den viktigste nyheten med Ferrari California T finner man under panseret.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Ferrari California ble lanser i 2008, da ble den merkets første ståltakkabriolet. Det var også første gang de satt en V8-motor foran, inntil da hadde alle Ferrari-modeller med denne typen motor hatt den midtstilt. Den var på 4,3 liter med 490 hestekrefter, ble fort deres mest solgte modell.

Nå er tiden inne for en skikkelig oppgradering.

FARGEVALG: I utgangspunktet kan man velge mellom to farger, rød eller blå.

4,3 literen blir erstattet med en helt ny åtte sylindret motor på 3855 kubikkcentimeter, som er turbomatet. Det bilen en seriøs kraftøkning, nå er antallet hestekrefter økt med 70, til 560. Dreiemomentet får og en heftig oppjustering, fra 485 newtonmeter til 755.

California T, som den nå skal hete, gjør null til hundre på 3,6 sekunder, noe som er fire tideler kjappere enn tidligere.

Formel 1

Bensinforbruket skal likevel være 15 prosent lavere med den nye motoren. CO2-utslippet er på 250 gram per kilometer, og de sier mye av grunnen til at motoren er langt mer effektiv, er erfaringen fra den nye Formel 1 motoren de har laget til kommende sesong, som er med turbo.

Mer bilstoff på E24 BIL

Den nye turboen skal gi like rask respons som om den var uten pustehjelp, lyden skal og være godt ivaretatt.

Ellers har California T en ny styreenhet som skal være raskere enn den gamle. Demperoppsettet er også nytt, her skal responsen være 50 prosent raskere, og den skal gi enda mindre sideveis bevegelse.

Utvendig beholder den de samme dimensjonene, men har fått mer markerte hjulbuer og linjer langs sidene. Bak har den en ny diffusor.

Den får sin offisielle debut på bilutstillingen i Genève i begynnelsen av mars. Til å begynne med kan man velge mellom to lakkfarger, rødt eller blått.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Ny supersportsbil fra Ferrari

  2. Årets familieekspress

  3. Unik og ekstremt verdifull bilsamling selges

  4. Denne skal det kun lages 40 av

  5. Utsolgt Ferrari har
    doblet verdien