Amazon har fikset Alexas «skumle latter»

Stemmeassistenten begynte å le uoppfordret, erkjenner teknologi-giganten.

SKREMMER: Amazon Echo og Echo Plus-høyttalerne på bildet kan bestilles med stemmeassistenten Alexa, som kan besvare spørsmål og skru på musikk, blant mye annet. Nå har den skremt brukere ved å begynne å le, angivelig uoppfordret.
  • David Bach
Publisert: Publisert:

De siste dagene har brukere av Amazon Echos stemmeassistent Alexa, en kunstig intelligens som hjelper deg med det det måtte være, rapportert inn tilfeller av uoppfordret, og tør vi si ukontrollert, latter.

Kvinnestemmen som svarer på brukerens ordre har angivelig helt uoppfordret begynt å le, for så å skru seg av igjen. Ifølge flere medier og en populær video på Twitter har folk trodd det var en faktisk person i nærheten av dem som lo.

Brukeren bak den aktuelle videoen på Twitter har senere gått gjennom historikken for sin Alexa-assistent, og hevder at det ikke finnes noen oppføring om at hun trodde hun ble bedt om å le.

Ifølge The Verge har flere trukket paralleller til en scene i filmen 2001: A Space Odyssey, hvor roboten HAL 9000 tilkjennegir sine morderiske intensjoner og uttaler «I'm sorry Dave, I'm afraid I can't do that» («beklager Dave, jeg er redd jeg ikke kan gjøre det»).

Så ille er det forhåpentligvis ikke, skal vi tro Amazon.

I en uttalelse fra selskapet til The Verge het det at de var klar over problemet og jobber med å fikse det.

Senere samme dag kunngjorde Amazon at de vil oppdatere Alexa og deaktivere kommandoen «Alexa, le», som de mener den kunstige intelligensen kan ha hørt selv når brukerne ikke sa nøyaktig dette.

I stedet må man nå spørre «Alexa, kan du le?» for å fremme den samme latterkulen. I samme løsning har Amazon sørget for at Alexa svarer «klart jeg kan le» før hun faktisk begynner å le.

Så gjenstår bare mysteriet om hvorfor denne brukeren fikk høre sin Alexa begynne å liste opp gravlunder og begravelseshjem i nærheten.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Teknologi
  2. Amazon

Flere artikler

  1. – Jeg ser ingen revolusjon i netthandelen

  2. Tre digitale kriger som vil definere 2018

  3. Slik beskytter du privatlivet ditt mot julegavene

  4. Parler kan forsvinne fra nettet etter opptøyene i Washington

  5. Googles stemmeassistent til Norge