TV 2: Canal Digital lurer mediene og TV-seerne

TV 2 avviser at konflikten med Canal Digital er i ferd med å løses.

PÅ KRIGSSTIEN: Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 er lite fornøyd med Canal Digital Kabels arbeidsmetoder.
Publisert:

Fredag ettermiddag meldte Canal Digital at konflikten med TV 2 var i ferd med å løses.

- Det tilbudet vi har gitt TV 2 i dag mener vi er godt. Det gir et solid tilskudd til TV 2s inntekter, samtidig som vi kan tilby et friere kanalvalg for våre kunder, skrev Canal Digital i en pressemelding.

LES OGSÅ: Canal Digital ber om fred med TV 2

Men TV 2 avviser blankt at den fastlåste konflikten mellom de to selskapene er i ferd med å løses. TV-kanalen mener Canal Digital fører medier og kunder bak lyset:

- Dette er utvilsomt en uredelig fremstilling. Det er et forsøk på å hindre ytterligere kundeflukt, og vi er veldig overrasket over at de går så lagt som å lure kundene og norske redaksjoner, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 til E24.

Les også: Frykter kundeflukt fra Canal Digital

- Dette er arbeidsmetoder som vi aldri tidligere har opplevd i noen sammenhenger. Det som er tankevekkende, er at dette kommer fra et selskap der den norske stat har aksjemajoriteten. Dersom dette er arbeidsmetodene Telenor heretter vil benytte seg av, oppfordrer jeg også andre selskaper til å være på vakt.

Ingen løsning

Ifølge TV 2 er tilbudet de i dag mottok fra Canal Digital Kabel reelt sett likt som tidligere tilbud. Disse har ikke gitt noen enighet når det kommer til kanalplassering og pris.

- Det er dessverre ikke riktig at situasjonen er i ferd med å løse seg - den er uendret. Det såkalte tilbudet gir ikke noen løsning, sier Indrøy.

Han advarer videre mot at Canal Digitals kabelkunder, som de eneste tv-seerne i Norge, kommer til å stå uten de fleste av TV 2s kanaler fra 23. november.

Les også: Kulturministeren vil ikke gripe inn i TV-strid

TV 2 er imidlertid fortsatt innstilt på å starte forhandlinger.

- Vi har klart å bli enige med alle andre distributører i Norge. Dersom Canal Digital aksepterer samme betingelser som dem, kan vi inngå en avtale når som helst. De må gjerne ringe i helgen.

- Lurer ingen

Canal Digitals produkt- og strategidirektør Haakon Dragland er overrasket over TV 2 sin respons.

AVVISER LURERI: Produktsjef Haakon Li Dragland i Canal Digital.

- Vi har i vesentlig grad flyttet vår posisjon, men har ikke sagt ja til alt TV 2 har bedt om. Det har vi heller ikke gitt uttrykk for. Vi har kommet med et tilbud som er vesentlig annerledes enn tidligere, sier han.

Han avviser også at de har forsøkt å lure noen.

- Alle kan sjekke hva vi faktisk har sagt i pressemeldingen, og der ligger det ikke mye lureri. Det er en beskrivelse av tilbudet vi har kommet med, og det innebærer blant annet en annen verdsettelse av TV 2s hovedkanal enn vi har vært innstilt på tidligere.

- TV 2 poengterer at de har kommet til enighet med de andre kabel-distributørene, bortsett fra dere?

- Vi vet ikke hva disse avtalene innebærer, men det er for eksempel ikke alle som har TV 2 Zebra. Dersom man snur på saken, kan man si at vi har kommet til enighet med alle de andre kringkastere enn TV 2 om betingelser som tar tv-distribusjonen inn i fremtiden.

- Hva synes du om tonen til Rune Indrøy og TV 2?

- Tonefallet til Rune får hver og en gjøre seg opp sin egen mening om. Men vi anbefaler Indrøy og TV 2 å puste med magen og sette seg ordentlig inn i tilbudet vårt.

Publisert:

Her kan du lese mer om