Ruster opp for kupongkrig i Norge

Suksessen Groupon utfordres av den ene mediegiganten etter den andre.

TILBUD PÅ TILBUD: Oohgle og Gule Sider er allerede på plass i markedet. Letsdeal er etablert i Sverige og prøver seg snart i Norge. I tillegg er det ventet at Facebook vil lansere sin egen tjeneste.
Publisert:

E24 skrev forrige uke om hvordan selskapet Eniro med Gule Sider tar opp kampen med kupongtjenesten Groupon.

Med tjenesten Deals skal Gule Sider friste brukerne med tilbud fra annonsører som gir 50 prosent rabatt eller mer.

Konseptet er det samme som Groupon og Edda Medias Sweetdeal allerede tilbyr tusenvis av norske medlemmer.

Suksess i Sverige

Om kort tid er det ventet at eierne av VG, Aftenposten og Finn vil kaste seg inn i den samme kampen. Med selskapet Letsdeal har Schibsted allerede samlet over 100.000 medlemmer i Sverige, og nå er målet å gjøre det samme i Norge.

Etter Schibsted er det ventet at en enda større aktør vil prøve seg, nemlig Facebook.

Facebook har allerede startet sin etablering av kupongtjnesten Deals i Sverige, og det er ventet at tjenesten også vil lanseres i det norske markedet.

Kamp om medlemmer

I april lanserte det norske selskapet Catch The Eye sin tjeneste under navnet Oohgle. Selskapet har alliert seg med Tele2 som har rundt 600.000 kunder i Norge, og håper nå teleselskapet skal gi dem kjærkommen drahjelp i konkurransen.

- Det er tre ting du trenger i denne konkurranse. Det er teknologi, gode deals og brukere. Mye av kampen vil stå på hvor mange brukere tjenesten har, sier Oohgle-sjef Tor Olav Haugen til E24.

Han lover hard kamp mot de etablerte gigantene, og frister annonsører med segmentering på geografi, interesse og demografi.

- Både brukerne og annonsørene har interesse av at dealene er mest mulig relevant for mottakeren. Uten relevans, blir brukerne fort lei hvis de får fire e-poster hver dag fra oss eller Groupon.

Konkurrerer mot direktereklame

Daglig leder Magnus Anshelm i Institutt for reklame- og mediestatistikk sier man så langt ikke vet hvilke medier som taper på konkurransen fra de nye kupongtjenestene.

- Dette er jo et nytt fenomen i Norge, men jeg tror det her vil være snakk om nye penger. Dette er annonsører som i dag ellers benytter seg av direktereklame og dagspressen, så disse kan nok også merke konkurransen.

Anshelm tror kupongtjeneste virkelig kan bli populære når de kommer på mobil.

- Dette blir riktig interessant når man tar dette videre til mobilen; man kommer enda nærmere kjøpssituasjonen og får et produkt de yngre brukerne vil forholde seg til.

Mange utfordrere

I tillegg til nevnte aktører finnes det en skog av mindre kupongsider. Her kan nevnes: Superdeal.no, Crazyday.no, Dealon.no, Cityscoop.no og Halvpris24.no.

Publisert: