- Norske skuespillere er trege

For få norske skuespillere er på Twitter, mener kommunikasjonsrådgiver.

REPPEN OG SUNDQUIST: - Bjørn Sundquist sover på Twitter, sier Iren Reppen.
Publisert:

Mens Tom Hanks legger ut bilder på Twitter fra filmsettet, er norsk kulturelite trege med å adoptere ny teknologi. Nesten ingen skuespillere twitrer.

At norske skuespillere ikke benytter seg av mediet, mener kommunikasjonsrådgiver Ingeborg Volan i Sermo Consulting er en refleksjon av at Twitter er noe annet i Norge enn i USA.

– I USA er Twitter noe vanlige mennesker bruker, mens det i Norge er mer et "elitemedium".

- Test Twitter!

– Kanskje er ikke skuespillerne der fordi de tror de ikke treffer sitt vanlige publikum. Samtidig har vi ikke den samme tradisjonen i Norge for personlig merkevarebygging og markedsføring som i andre land, sier Volan.

– Hva er ditt konkrete råd?

– Test det ut! Det krever en viss innsats å bli kjent med Twitter, men det er et publikum der ute som er verdifullt for norske skuespillere, samt mennesker det bør være interessant for dem å ha i nettverket sitt.

Teatersjef på Twitter

Volan trekker frem Iren Reppen som et eksempel på en skuespiller og kulturaktør som bruker Twitter.

Reppen er sjef ved Hålogaland Teater, og forteller at hun synes det er ålreit å ha en mulighet til å fortelle hva hun driver med gjennom Twitter.

– Det gir publikum mulighet til å følge med på produksjonsprosessen, og jeg får fortalt litt om hvordan det er å være sjef.

Hun bruker ikke Twitter for å få dialog med publikum, men mer som en kanal for å fortelle hva teateret driver med.

Falsk Bjørn Sundqvist

At norske skuespillere er fraværende på Twitter er hun enig i.

– De eneste jeg fant der inne var en falsk profil som utga seg for å være Bjørn Sundquist og en sovende Bjarte Hjelmeland som ikke bruker sin konto, sier Reppen.

Også kommunikasjonsrådgiver hos Geelmuyden. Kiese, Even Sandvold Roland mener skuespillere har noe å hente på Twitter.

– Twitter i Norge er i stor grad en arena for samfunnsdebatt og meningsutveksling. Kultureliten blir kritisert for å ikke delta i samfunnsdebatten, senest i en debatt noen uker tilbake. Dessuten er kunstnere, artister og skuespillere ofte tregere med å adoptere ny teknologi, sier Sandvold Roland.

Publisert: