TV-DUELLEN: Vant TV-krigen igjen

NRK1 vinner fredagsduellen mot TV 2, mens TV 2 byr statskanalen på tøff konkurranse på lørdagskvelden.

STADIG LIKE POPULÆRE: Spørsmålet er hvordan det hadde gått for Knut Nærum (t.v.) og Jon Almaas (t.h.) dersom TV2 hadde satset under Nytt på nytts sendetidspunkt.
Publisert:

Det er status i TV-krigen så langt denne høsten. Ikke bare helgens, men også ukens store vinner denne sesongen er "Nytt på Nytt". Men i motsetning til de andre programmene på NRK1 i helgen, har ikke "Nytt på Nytt" konkurranse fra et annet underholdningsprogram på samme tid.

– Det er selvfølgelig umulig å si hvordan det hadde gått dersom TV 2 hadde valgt å sette opp for eksempel "Senkveld med Thomas og Harald", "Idol" eller "Jakten på Kjærligheten" midt imot "Nytt på Nytt". Men det vi vet er at vi har undersøkelser som viser at "Nytt på Nytt" er det desidert best likte TV-programmet på norsk TV uansett kanal, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Fredagskvelden

Fredagene har uten tvil befestet seg som den store TV-kvelden i de tusen hjem. Ser man på listen over helgens mest sette programmer, havner det mest sette lørdagsprogrammet, "Den store reisen", helt nede på en sjetteplass, etter "Norge Rundt".

– Vi har sett en endring i folks seervaner. Det virker som om fredagen er den dagen folk blir hjemme og slapper av med TV, mens lørdagen i langt større grad er kvelden for sosiale aktiviteter og dermed blir det også mindre TV-seing, sier Tolonen.

LES OGSÅ: Helmaks for TV-kanalen Max

TV2 på lørdag

TV/radio-direktør Espen Barås Bye i mediebyrået OMD slår fast at dersom TV 2 skulle øke sin kommersielle andel måtte det skje i helgene.

– Det måtte skje på bekostning av NRK. På hverdagene er det kommersielle markedet mettet. Jeg synes TV 2 har lykkes med sin strategi. Både på fredag og lørdag, selv om NRK fortsatt er knallsterke på fredager. Lørdagen derimot har TV 2 klart å ta i større grad, sier Barås Bye.

Han tror det er flere årsaker til, men en av dem er at NRK i langt større grad har eksperimentert med lørdagene enn det har gjort på fredager.

– Man kan ikke si noe annet enn at NRK har vært svært tro mot opplegget sitt på fredager, sier Barås Bye.

LES OGSÅ: TV2 sørger for resultatløft i A-pressen

Les flere økonominyheter på E24.

Publisert: