Bilbrann forsterker børsras for Tesla

Kollisjon i Seattle får skylden for kraftig kursfall for Tesla Motors.

SKREMMER INVESTORENE: Disse bildene av en Teslag model S i brann nær Seattle skremmer investorene.
  • Johann D. Sundberg
Publisert:

En kollisjon i nærheten av Seattle gjør at Tesla Motors får en ny dårlig dag på Nasdaq-børsen i New York.

Kollisjonen førte nemlig til at en Tesla model S begynte å brenne. Videoer av bilbrannen sirkulerer nå på nettet til skrekk og advarsel for Tesla-investorer.

Historien er en ripe i lakken for selskapet som hevder at modellen er USAs tryggeste. Men talskvinne Liz Jarvis-Sean sier brannen trolig ble forårsaket av et direkte sammenstøt mellom en metallgjenstand og bilens batteripakke.

- Foreløpig tyder alt på at brannen var et resultat av en kollisjon, sier hun.

Se video av bilbrannen på Youtube.

Historien bekreftes av føreren av bilen. Han mener å ha kjørt over en gjenstand som lå i veibanen, og tok deretter av veien for å se hva som hadde skjedd. Han sier at det luktet brent i bilen, som deretter tok fyr.

Les også: Tesla tok fyr

Kursen faller kraftig

I 18-tiden torsdag er Tesla-aksjen ned hele 6,87 prosent til 168,50 dollar på Nasdaq-børsen.

Det kommer i tillegg til et kursfall på 6,24 prosent onsdag.

Det skjedde etter at analytikerne Ben Kallo og Tyler Frank i Baird senket deres anbefaling for aksjen.

De mener aksjekursen i selskapet som produserer elbiler forutsetter at alt går på skinner når produksjonen av Tesla Model S skal opp og selskapet skal lansere nye modeller.

I analysen sin hevder Kallo og Frank, ifølge Marketwatch, at aksjekursen vil være svært følsom for produksjonsproblemer og forsinkelser i lanseringen av sin Model X.

Les også: Aksjesmell for Tesla

Eventyrlig aksjereise

Aksjekursen til Tesla Motors har hatt en eventyrlig reise det siste året. Kursoppgangen de siste 12 månedene har vært på ufattelige 478 prosent.

Men Tesla har utvilsomt hatt suksess med sine elektriske drevne biler.

Også her i Norge.

Den månedlige statistikken over nyregistrerte personbiler i Norge viser en tilsynelatende revolusjon i det norske bilmarkedet.

Salgssuksess

På statistikken for september topper nemlig el-bilen Tesla model S med 616 nyregistreringer. Det er 55 flere enn hvor mange nye Volkswagen Golf som ble nyregistrert i Norge i den måneden.

Men revolusjonen er neppe mer enn evolusjon. For de oppsiktsvekkende tallene gjenspeiler ikke det faktiske salget av el-bilen.

Les også: El-bil topper norsk registreringsstatistikk

«Lover» nedgang

- De 616 bilene representerer fire års ventetid. Jeg kan «love» deg at den ikke er Norges mest solgte bil i oktober, sier Tesla-talsmann Esben Pedersen til E24.

Men selv om Pedersen regner med at Tesla model S kommer til å falle på registreringslistene er han meget fornøyd med mottagelsen i det norske markedet. Og kundene må fortsatt regne med ventetid når de bestiller bilen.

Leveransen i det norske markedet startet på sensommeren i år. Hittil er det registrert 805 Tesla model S med norske skilter.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Aksjesmell for Tesla

  2. Tesla tok fyr

  3. El-bil topper norsk registreringsstatistikk

  4. Tesla snuser på bestenotering

  5. Dette kan skje dersom du krasjer en elbil