V12 Zagato klar for produksjon

En spesialmodell fra Aston Martin er eksklusiv og svært dyr.

LITEN SERIE: Slik blir Aston Martin V12 Zagato seende ut. Det blir dyrt og minst en havner i Norge.
Publisert: Publisert:

Da Aston Martin V12 Zagato ble vist for første gang i fjor, var det for å markere et femtiårig samarbeid mellom designhuset Zagato og Aston Martin.

Nå har den endelige designen blitt klar og modellen settes snart i produksjon. Med første leveringer til høsten.

De selger drømmebilene

Bilen er basert på Vantage V12, men som en spesialmodell havner den på en helt annen prishylle. Vantage V12 koster drøyt 2,7 millioner kroner i Norge. Zagato-versjonen nesten det doble. Den endelige prisen er ikke klar, men Thomas Øvreseth, i Aston Martin-importør Insignia, anslår en pris på rundt fem millioner kroner.

Blant de første

Noe som ikke har forhindret en nordmann i å bestille bilen.

- Vår kunde er blant de 20 første som har bestilt denne meget eksklusive sportsbilen, som kun blir bygget i 150 eksemplarer, fortalte Thomas Øvreseth E24 i høst.

E24 tester Aston Martin Rapide

Bilene er, som alle de andre Aston Martin-modellene, håndbygde. Det tar rundt 2000 arebidstimer å lage en V12 Zagato. Den er konstruert i en blanding av aluminium og karbon.

ORIGINALEN: Bilen som startet samarbeidet, DB4GT Zagato fra 1961.

Panser, tak og dører er i aluminum, mens støtfangerene og terskler til dør og bakluke er i karbon.

Spesial lakk

Den kan leveres i fire farger, Scintilla Silver, Alloro Green, Alba Blue og Diavolo Red, alle spesiallaget for denn modellen. Lakkingen alene tar 100 timer.

Mer bilstoff på E24BIL

Motoren er på seks liter og yter 517 hestekrefter med 570 newtonmeter i dreiemoment. I en V12 Vantage gir dette en toppfarten på 305 kilometer i timen, og null til hundre på 4,2 sekunder. Det er grunn til å tro at det er temmelig identisk med V12 Zagato.

Les også

Publisert:
Gå til e24.no