LITEN ELEKTRISK INTERESSE: Ingen vil ha elbil i Storbritannia

Elbilsalget i Storbritannia nærmer seg null, men en ny støtteordning skal få sving på sakene.

ENSOM: Elbilsalget i Storbritannia er tregt. Den som selger mest er denne, G-Wiz, i Norge kjent som Reva.
Publisert:

Tall som nylig ble offentliggjort i England viser at elbilsalget er forsvinnende lite, melder The Guardian.

Det høyeste tallet som har vært oppnådd er 397 i 2007.

I 2009 ble de kun solgt 55 elbiler i Storbritannia, av disse var nesten halvparten den bittelille G-Wiz. I Norge har det, til sammenlikning, blitt nybilregistert 508 elbiler de første ni månedene av 2010.

Nye subsidier

Dette harmonerer dårlig med planen om å kutte kraftig i bilparkens CO2-utslipp. Samtidig blir det fra 1. januar innført en subsidie på som skal senke prisen på nye elbiler med 5000 pund.

- Noen venter kanskje på de offentlige tilskuddene før de skaffer seg en elektrisk bil, sier Rudi Schogger, direktør i Goingreen, som distribuerer G-Wiz i Storbritannia, til Guardian.

Hele bilmarkedet fikk seg en knekk som en følge av finanskrisen, men fallet for elbilene er åtte ganger høyere enn resten av markedet.

Politisk optimisme

Subsidien er ventet å få fart på salget, i hvert fall håper man det fra politisk hold. Neste år kommer det og flere nye modeller på markedet med en bredere appell en de eksisterende elbilene. Biler som Nissan Leaf og Mitsubishi I-MiEV blant annet.

Mer bilstoff på E24BIL

Det britiske Transportdepartementet tror på et salg på 8600 elektriske biler neste år.

Begrenset utvalg

- Vi ønsker å se så mange som mulig av denne nye generasjonen biler på våre veier. Men vi vet at det kommer til å være et begrenset antall biler å velge mellom til å begynne med, så vi må se hvordan markedet reagerer, sier en talsmann fra Transportdepartementet, til avisen.

G-Wiz sin lave topphastighet, 80 kilometer i timen, og begrensete rekkevidde på 77 kilometer, gjør at den ikke tilfredsstiller kravene til den nye støtten.

Les også:

Følg E24s biljournalist på Twitter: mortab

Publisert:
Gå til e24.no