SAS overrasket over pågangen: Vil åpne ny lounge på Værnes

Etter at Oslo Lufthavn fikk sin første innenrikslounge i våres har pågangen vært langt større enn SAS hadde håpet på. Nå vil selskapet la trønderne få bli en del av loungeklubben.

VIL BYGGE UT: SAS jobber nå med å bygge ut loungene på Oslo Luthavn, samt å bygge nye andre steder i landet. Her er produktsjef (og loungeansvarlig) Snorre Andresen i SAS avbildet på innenriksloungen på Oslo Lufthavn i mai i år.

Marius Lorentzen
  • Marius Lorentzen
Publisert:,

GARDERMOEN (E24): Onsdag og torsdag samler Avinor flyfolk fra hele verden til den femte Avinor-konferansen i rekken.

Både SAS og Norwegian er å finne på listen over talere, men det er også flyselskapet Emirates, flybransjens fellesorganisasjon IATA, og flyplassen i Milano.

Årets konferanse går under mottoet «Gateway to Scandinavia», men det er ikke bare på flytrafikken inn og ut av vår region at det nå skjer ting.

Eivind Roald, konserndirektør i SAS, kunne nemlig fortelle at de nå skal åpne en ny lounge for innenrikspassasjerene på Værnes utenfor Trondheim.

I våres lanserte SAS den første loungen for innenrikstrafikk her i landet på Gardermoen. Nå jobber selskapet aktivt med å bygge ut loungetilbudet sitt i Norge. I tillegg til nye byer skal også fasilitetene på Gardermoen bygges ut, både på utenriks og innenriks.

- Var ikke helt sikre

På Avinor-konferansen treffer E24 produktsjef Snorre Andresen i SAS. Han forteller at pågangen til innenriksloungen på Oslo Lufthavn siden åpningen i starten av juni har overgått forventingene:

- Trafikken siden åpningen har vært helt av en annen verden. Da vi åpnet var vi ikke 100 prosent sikre på om det ville gå, men det var stappfullt fra dag én. Så vi er nødt til å få større lokaler på sikt.

(Saken fortsetter under bildet.)

FOR LITEN: SAS åpnet sin lounge på innenriksterminalen (opp trappen på bildet) før sommerferien med 300 kvadratmeter å boltre seg på. Nå vil de bygge ut fordi det begynner å bli fullt.

Marius Lorentzen

Takket være reiseglade nordmenn som benytter tilbudet så mye, er prosessen nå satt i gang for å få bygget ut innenriksloungen på 300 kvadratmeter:

- Vi jobber nå med å få en formell dialog med Avinor om dette, for det er ikke noe som er gjort på én-to-tre, sier han om planene for å øke arealet på innenriksterminalen i Oslo.

Utbyggingen er bare nok et steg i planen til SAS om å være favorittselskapet for de som reiser mye. Selskapet rendyrker profilen om å være det flyselskapet som gjør det lille ekstra for deg og gjør reisen raskest og praktisk mulig, så lenge du har en såkalt Plus-billett eller den riktige fargen på bonuskortet.

(Saken fortsetter under bildet.)

NORDISK STIL: SAS har valgt en minimalistisk og funksjonell stil på sin innenrikslounge på Oslo Lufthavn.

Marius Lorentzen

I tillegg til lounger og annen ekstraservice er utrulllingen av egne køer i sikkerhetskontrollen, Fast Track, en del av planen til SAS. Fast Track er nå på plass på Gardermoen, Værnes, Sola og Flesland, men har kan også Norwegian-passasjerer slippe til mot et tillegg i billettprisen.

I sommer- og juleferien kan også sølvkundene til SAS gå i ekspresskøen og besøke loungene.

- Light-lounge

På Værnes lufthavn utenfor Trondheim blir det ikke like stort som i Oslo, men tilbudet skal være til å kjenne igjen. SAS kaller det «light-lounge».

- Der er vi nå i startfasen. Værnes har blitt bygget ut den siste tiden og det har blitt veldig bra. Der oppe skal vi begynne med 100 kvadratmeter, mot de 300 kvadratene vi har på innenriks i Oslo, sier produktsjefen i SAS.

Her er utkastet til den nye light-loungen på Værnes.

Derfor blir hele opplegget mer kompakt, men det skal fortsatt være gratis trådløst internett, servering av drikke og enkel mat, samt masse stikkontakter for å kunne lade pc’er, mobiler og andre duppedingser. Toaletter blir det ikke plass til på grunn av den begrensede plassen.

- Når blir lansering?

- Det er ikke bestemt, men vi har fått en rammeavtale med Avinor. Den skal ligge ut til venstre i terminalen når du kommer gjennom sikkerhetskontrollen. Jeg håper virkelig vi har dette på plass før sommeren, sier Andresen.

- Snuser dere på å bygge ut lounger i Bergen og Stavanger også, nå som Trondheim er vedtatt?

- Ja, det er klart. Bodø og Tromsø er i for seg også interessant. Våre kunder som reiser mye liker dette, sier produktsjefen.

Slik ser SAS for seg at den nye light-loungen på Værnes i Trondheim vil se ut når den åpner i 2015

Les også:

SAS vil forplikte seg til å bruke biodrivstoffDanskene slakter «oljeruten»: Nå slår SAS tilbakeSAS-ledelsens eneste nordmann fester grepet som den store kundegeneralen

Her kan du lese mer om

  1. Markedsføring
  2. PR-bransjen
  3. Scandinavian Airlines (SAS)
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. SAS satser på lounge i nord

  2. Her er SAS' nye «forsøkslounge»

  3. SAS avviser loungedumping

  4. Annonsørinnhold

  5. SAS overrasket med champagne og gratisreiser: Stig ble EuroBonus-medlem nummer fire millioner

  6. Norwegian med krav til Avinor: Slik skal Gardermoen knytte USA og Asia sammen