Ericsson kutter: – Ekstremt tøffe nyheter for våre ansatte

Denne småbyen rammes knallhardt av Ericssons varslede bemanningskutt.

RAMMET AV KUTT: Ericsson avvikler sin virksomhet i småbyen Katrineholm.

Pontus Lundahl
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

– Beskjeden jeg har gitt på fabrikken i dag er at all drift vil opphøre i løpet av året i Katrineholm, og samtlige av de ansatte påvirkes av dette. Det er ekstremt tøffe nyheter for våre medarbeidere, sier produksjonssjef Martin Johansson i Ericsson til Sveriges Radio.

Ericsson har onsdag sendt oppsigelsesvarsel til 2.200 svenske ansatte, som et ledd i selskapets kostnads- og effektiviseringsprogram. Målet med programmet er å spare ni milliarder svenske kroner med full effekt fra 2017.

Få de siste børsnyhetene i E24s Aksjelive

Mange nedleggelser

Dette innebærer nedleggelser Stockholm, Katrineholm, Borås, Göteborg, Kumla, Linköping og Karlskrona.

Mens det er sendt ut flest varsler i Stockholm, 1.125 stykker, er det kanskje i Katrineholm at konsekvensene blir størst. Her avvikles hele virksomheten, og de 400 ansatte har mottatt varsel om oppsigelse.

Ifølge Wikipedia har Katrineholm rundt 22.000 innbyggere.

– Vi har kommet til et nivå der det ikke er tilstrekkelig kostnadseffektivt å beholde fabrikken i Katrineholm. Den blir for liten. Den har blitt skalert ned mange ganger de siste årene, sier Johansson.

– Lider med de ansatte

Ericsson har nå påbegynt samtaler med de tillitsvalgte om kuttprosessen. Det er ventet at disse samtalene vil vare frem til juni.

– Dette er et utrolig hardt slag for dem som arbeider i Ericsson og som lojalt har jobbet for selskapets utvikling. Det er også et hardt slag mot alle de berørte stedene, og fremfor alt Katrineholm, sier leder Anders Ferbe i IF Metall i en pressemelding.

– Jeg lider med de ansatte.

Ericsson opplyser at selskapet fortsatt vil ha en betydelig del av sin forskningsvirksomhet, samt hovedkontorfunksjonene, i Sverige.

Den tidligere produsenten av blant annet mobiltelefoner er i dag et av verdens ledende nettverksselskaper, som i hovedsak leverer teknologi- og infrastrukturtjenester.

Les også

Ericsson slutter med modem og sier opp ansatte

Les også

Samsung inngår patentfred med Ericsson og Google

Les også

Ericsson leverer milliardskuffelse

Publisert:

Flere artikler

  1. Ericsson presenterer kutt tirsdag: Tusenvis mister jobben

  2. Svensk avis: Ericsson mistenkt for korrupsjon

  3. Ericsson gjennomfører kutt i Sverige før planen

  4. Annonsørinnhold

  5. Ericsson-sjef får sparken

  6. Orkla flytter produksjonen ved Ello fra Kristiansund til Falun