Telia hadde omfattende trøbbel

Privatkunder og bedrifter meldte om store problemer fredag morgen.

Publisert:

Telia opplevde fredag morgen tekniske problemer. De har ikke kunnet opplyse om hvor mange kunder eller virksomheter som er berørt.

Klokken 10 melder de at problemene er løst og at deres tjenester fungerer som normalt.

– Problemene vi hadde med en del av våre tjenester i morgentimene er nå oppe igjen og fungerer som normalt. Vi beklager ulempene det har medført for våre kunder, sier Daniel Barholm, informasjonssjef i Telia Norge.

– Vet dere hva årsaken var og hvor mange som har vært rammet?

– Vårt fokus har vært å rette feilen, nå jobber vi med kartlegging av hendelsesforløpet og årsaken. Det vi vet er at mobilnettet har fungert som normalt hele tiden, sier han.

Barholm har ikke kunnet svare på hvem som er rammet, hva problemet konkret er eller hva kundene har opplevd.

– Flere av våre tjenester er rammet. Vi jobber med feilsøking, og begynte med dette i morgentimene. Jeg har ikke noe eksakt tidspunkt, sa Barholm før problemet ble løst.

Ifølge nettstedet Fing, som melder om når enkelte tjenester opplever problemer, startet «kritiske» problemer for Telia klokken 02:40 i natt. På sosiale medier er det flere som sier de opplevde trøbbel allerede før klokken 02.

Mange melder om problemer

VG/E24 har mottatt en rekke tips fra Telia-kunder som sier at de opplever problemer med selskapets tjenester fredag morgen.

I sosiale medier er det forskjellige kunder som melder om ulike problemer med tjenestene de har fra Telia.

På selskapets facebookside er det mange som sier de har trøbbel med både TV- og nett-signaler. Andre skriver de har hatt telefonproblemer.

Telia informerer sine kunder om de tekniske problemene på Facebook.

Slet med andre tjenester

På chattetjenesten til Telia skrev de at de opplevde «større nettverksproblemer». Noe som påvirket deres egne nettsider og muligheten for kunder til å komme i kontakt med kundeservice.

Selskapet har foreløpig ikke informasjon om omfanget og kan ikke svare på når problemene startet, men ifølge enkelte tipsere som har kontaktet VG/E24 har det vært slik gjennom store deler av natten.

Telia-trøbbelet fører også til at mange brukere sliter med en del andre tjenester, som for eksempel chattetjenesten Slack, som mange selskaper bruker.

Publisert:

Her kan du lese mer om