Her ser du alle enheter i verden som er koblet til internett

Skaperen gjorde det for å kunne følge med på internettets utvikling.

PÅLOGGET: Dette kartet viser enhetene pålogget internett 2. august i år, og hvor i verden de befant seg. Fargen rød vises der det er flest enheter, deretter går det mot gult, og så grønt. På de svarte områdene fikk han ingen svar. Kartet er laget av John Matherly, som har gitt E24 tillatelse til å publisere det.
Publisert:

Dette kartet viser en annerledes måte å se verdensutviklingen på. Det viser alle enheter som er koblet til internett, desto flere enheter, desto rødere er området.

Kartet er laget av John Matherly, som står bak søkemotoren Shodan.

Den 2. august sendte han en ping-forespørsel til alle IP-adresser, og så laget han kartet basert på disse pongene som kom tilbake.

Les også

- Det er ingen tvil om at behovet for internett-kapasietet er økende

Fem timer

Med andre ord ba han alle enheter, som var koblet til internettet, om å gi et signal, og så noteres alle svarene og hvor de kommer fra.

- For meg var dette en ny måte å lære noe om hvem som bruker internett, sier Matherly til E24.

Etter fem timer hadde han samlet inn all informasjon han trengte, og så tok det 12 timer å lage kartet.

Flere kart

Matherly skriver på reddit at han kun kan være sikker på at han nådde enheter som direkte koblet til internett, som routere, men at han også har plukket opp noen smarttelefoner.

- Jeg håpet at kartet ville vise meg omtrent hvor det er flest aktive enheter på internett. Det er mye snakk om voksende markeder, og jeg vil se hva som virkelig stemmer, ikke bare tro på rykter, sier Matherly.

Planen er å lage flere slike kart over tid, og danne et bilde av hvordan verden utvikler seg.

- Vil flere land i Afrika lyse opp etter hvert? Det er mange spørsmål jeg håper å få svar på, sier Matherly.

Les også

IT-giganter vil gi gratis internett i Zambia

Nordmenn mest på nett

Bloomberg offentliggjorde i januar en liste over landene i verden som er mest på nett, der ligger Norge øverst, med Danmark, Sverige, Finland og Island hakk i hæl.

Og eksperter er ikke i tvil om at det er et økende behov for større internettkapasitet, etter hvert som IT-gigantene får realisert sine planer om «smarte» hjem, der alt fra kjøleskap til kaffemaskinen er koblet til internett.

I dag finnes det rundt 1,9 milliarder smarte «dingser» eller «duppeditter», et tall analytikere spår vil øke til ni milliarder innen 2018.

Les også:

Er kjøleskapet ditt blitt angrepet i sommer?Verdens første smarttelefon fyller 20 årHaier saboterer Googles nettilkoblingIT-giganter støtter Facebooks kamp mot amerikanske myndigheter

Publisert: