Microsoft: Amerikanske myndigheter har noe av skylden

Microsoft legger noe av skylden for det verdensomspennende dataangrepet på myndighetene i USA, fordi de lagrer software-koder som kan bli brukt av hackere.

SKYLDER PÅ ETTERRETNINGEN: Microsofts toppadvokat Brad Smith sier amerikansk etterretning som CIA og NSA har noe av skylden for dataangrepet fordi de har lagret software-koder som hackere kan få tak i.

Foto: Lucy Nicholson Reuters
Publisert:

Microsofts toppadvokat Brad Smith skylder på amerikansk etterretning som Central Intelligence Agency (CIA) og National Security Agency (NSA) for å samle på alle disse kodene.

Eksperter på cyberkriminalitet sier hackerne som står bak «ransoware»-viruset utnyttet en sårbarhet som tidligere var avslørt av NSA.

– For å sammenligne scenarioer med konvensjonelle våpen, ville det vært det samme som at noen stjal det amerikanske militærets Tomahawk-missiler, sier Smith.

– Regjeringer verden over må betrakte og se dette som en oppvekker, fortsetter Smith.

Smith ber myndigheter som oppdager slike sårbarheter om å melde fra til software-selskaper i stedet for «å lagre, selge eller utnytte dem».

Dataangrepet som inntraff fredag har rammet minst 200.000 maskiner i 150 land. Angrepet er trolig spredd via hull i brannmuren og ikke gjennom epost.

Les også

Fransk valgkampkommisjon gransker hacking

Les også

WikiLeaks: CIA kan hacke TV-er og mobiler

Les også

Priebus:– Trump aksepterer hacking-rapport

Her kan du lese mer om