Krypto-brekk sender prisene på kryptovaluta rett ned

Hackere skal ha kommet unna med over 300 millioner i kryptovaluta.

TUNGT FALL: De store kryptovalutaene falt kraftig i pris i løpet av natten, etter nyheten om at en kryptobørs i Sør-Korea ble hacket søndag.

Foto: Dado Ruvic Reuters
Publisert:

Den sørkoreanske kryptobørsen Coinrail innrømmer å ha blitt utsatt for et hackerangrep i helgen, noe som har utløst et betydelig nedsalg i kryptovaluta mandag morgen.

I en melding på kryptobørsens nettside mandag morgen skriver Coinrail at deres systemer var under angrep, og at de hadde mistet rundt 30 prosent av kryptovalutaen som ble handlet hos dem.

Coinrail spesifiserer ikke nøyaktig hvor mye det er snakk om, men skriver på Twitter at de har fryst all handel av det aktuelle volumet.

Lokale medier skriver imidlertid at hackerne stakk av med kryptovaluta for rundt 40 millioner dollar, tilsvarende 322 millioner norske kroner, ifølge zdnet.com.

I hovedsak skal det være snakk om de mindre kjente valutaene Pundi X, Aston og Nper.

Les også

Hackere stjal kryptovaluta for over fire milliarder

Varslet tilsyn

Coinrail er en relativt liten kryptobørs, skriver CNBC, men det hindret ikke prisene på bitcoin, ethereum, ripple og bitcoin cash å falle ned mellom 7,3 og 8,3 prosent det siste døgnet. På det meste hadde bitcoin falt 11,2 prosent, ifølge Reuters.

Hackerangrepet er imidlertid ikke det eneste som førte til fallet, ifølge Financial Times. Wall Street Journal melder mandag morgen at amerikanske tilsynsmyndigheter planlegger å be flere kryptobørser om handelsdata i forbindelse med en gransking av hvorvidt det er mulig å manipulere futures-markedene for de digitale valutaene.

Blant annet har CME Group, som lanserte bitcoin-futures i desember, bedt flere kryptobørser om å dele sine logger relatert til futures-kontrakter, ifølge Wall Street Journal.

Stakk av med svimlende beløp

Én bitcoin koster nå 6.802 dollar, hvilket er det laveste på to måneder, ifølge Reuters. I løpet av natten var prisen nede i 6.647 dollar, tilsvarende 53.500 kroner, det laveste siden 9. april, skriver CNBC.

Hverken kryptobørsene, CME Group eller de amerikanske tilsynsmyndighetene har kommentert det siste døgnets utvikling overfor CNBC.

Coinrail er ikke den første kryptobørsen som utsettes for hackerangrep. I januar ble også den japanske kryptobørsen Coincheck hacket, da inntrengerne klarte å komme seg unna med digitalvaluta verdt over 500 millioner dollar, tilsvarende over 4 milliarder kroner.

Her kan du lese mer om