Tesla får lov til å starte opp fabrikken i California

Myndighetene vil bruke politiet for å sikre at elbilprodusenten opprettholder sosial distansering.

ÅPNER: Teslas produksjon i California kan snart starte opp igjen.

JUSTIN SULLIVAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
 • Martin Hagh Høgseth
 • Ine Brunborg
Publisert: Publisert:

Etter å ha mottatt en revidert plan og hatt «produktive diskusjoner» med Teslas representanter, har myndighetene i Alameda besluttet at elbilprodusenten kan starte opp driften på fabrikken i Fremont, California.

Det opplyser helsemyndighetene i Alameda i en pressemelding på Twitter onsdag morgen, norsk tid.

Dersom Tesla innfører noen ytterligere sikkerhetsanbefalinger til sin smittevernsplan har myndighetene godkjent at minimum virksomhetsdrift kan gjenopptas denne uken. Dette som en forberedelse til en mulig gjenåpning neste uke.

«Vi vil jobbe sammen med politiet i Fremont for å sikre at Tesla holder fysisk distansering og at avtalte helse- og sikkerhetstiltak er på plass for sikkerheten til deres arbeidere samtidig som de gjør seg klare for full produksjon», skriver helsemyndighetene.

Det blir også opplyst at det førstkommende mandag vil bli tatt en ny vurdering på om det skal tillates mer aktivitet for lokale bedrifter, inkludert Tesla.

Alameda County Update on Tesla, May 12: We received Tesla’s site-specific Fremont COVID-19 Prevention and Control P… https://t.co/ssBDdfXdgb

Musk ville gjenåpne

Tesla-sjef Elon Musk gikk mandag ut å bekreftet at han ville gjenåpne fabrikken i Fremont. Det ville vært et brudd med regelverket i Alameda.

– Jeg vil være på produksjonslinjen med alle de andre. Dersom noen blir arrestert, ber jeg om at det bare blir meg, skrev Tesla-sjefen.

Fabrikken i Fremont har vært stengt siden 23. mars på grunn av tiltakene for å hindre smittespredning.

Musk har vært en ivrig kritiker av smitteverntiltakene i California. I helgen truet han med å flytte selskapet ut av delstaten i protest.

– Dersom vi i det hele tatt skal beholde produksjonsaktivitet i Fremont, vil det avhenge av hvordan Tesla blir behandlet i fremtiden. Tesla er den siste bilprodusenten igjen i California, skrev Musk på Twitter den gang.

Truslene om å flytte Tesla fra California kom etter at Erica Pan, som er midlertidig helsesjef i Alameda, sa at tiltakene for å begrense virusspredningen kommer til å fortsette i regionen fremover.

I tillegg til fabrikken i Fremont, har Tesla sitt hovedkvarter i Palo Alto i California.

Les også

Elon Musks fabrikkåpning får støtte fra Trump

Fikk støtte fra finansministeren

Mandag kveld sa den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin i et intervju med CNBC at han mener California bør la Tesla starte opp produksjonen i Fremont-fabrikken.

Uttalelsen kom før Tesla-sjefen varslet at han vil trosse reglene.

– Jeg er enig med Elon Musk. Han er en av de største arbeidsgiverne og produsentene i California, og California bør prioritere å gjøre det de kan for å løse helsesakene, slik at han kan åpne opp raskt og trygt, sa Mnuchin til nyhetskanalen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Teslas fremtid
 2. Tesla
 3. Elon Musk
 4. Fabrikk
 5. California
 6. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Vil åpne fabrikk i brudd med lokale regler

 2. Elon Musks fabrikkåpning får støtte fra Trump

 3. Tyskland lover Musk «all nødvendig assistanse» til Tesla-fabrikk

 4. Annonsørinnhold

 5. Ti år med Tesla på børs: Aksjen har banket «alle»

 6. Teslas «Battery Day»: – Vil bli ganske sinnssyk