- Mobil blir større enn internett

Tror flere ledende nettaktører.

dan taylor/Flickr.com/Creative Commons
  • Anders Breivik Bisgaard - KAMPANJE
Publisert:,

Utviklingen av nye programvarer til mobiltelefonen har vokst kraftig de siste årene. Nå tror flere ledende nettaktører at utvalget etter hvert vil utkonkurrere internett, melder BBC .

- Utvalget av mobile programvarer vil bli like stort, om ikke enda større, enn internett. Antallet vil mot slutten av året passere 100.000, og siden vil det bli et gradvis fall i utviklingen av nye programmer, sa toppsjef Ilja Laurs i GetJar, som er en ledende programvarebutikk for mobile enheter, under mobilkonferansen MobileBeat i San Francisco.

Han hevder utviklingen av nye programmer vil nå toppen om ti år, og at de da vil bli like populære for forbrukerne som det nettsider er i dag, ifølge BBC.

Apple

Mest kjent som tilbyder av mobile programmer er Apples nettbutikk App Store, som tilbyr et stort antall ulike programmer for mobiltelefonen iPhone og mp3-spilleren iPod touch. Via App Store kan brukerne velge mellom over 65.000 ulike applikasjoner. Forrige uke satte nettbutikken ny rekord da det til sammen var blitt lastet ned 1,5 milliarder applikasjoner.

Visepresident i Google, Vic Gundotra, tror veksten av mobile programvarer vil flate ut etter hvert, og at utviklingen vil gå mot kraftigere nettlesere som leverandør av tjenester.

- Vi tror at nettet har vunnet, og over de neste årene vil vi se at nettleseren vil komme til å spille en viktig plattform i denne utviklingen, sa Gundotra under konferansen.

Flere medienyheter på Kampanje.com

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Naken Bruno opprører kristne annonsører

  2. Kongelige tall fra Mette-Marits bror

  3. Microsoft-salget stuper

  4. Annonsørinnhold

  5. Rekordresultat for Apple

  6. Gates kjøper i sportskjede