Fritt Ord deler ut bloggmillioner

Med 2,5 millioner kroner i potten håper Fritt Ord å heve norske bloggere i samfunnsdebatten.

TOPPBLOGGER: Emilie Nereng (14), alias bloggeren Voe, er Norges mest leste blogger ifølge

Johannessen, Sara
  • Line Midtsjø
Publisert:

– Dette er viktig fordi det er ikke alle som kommer til uttrykk gjennom de store mediene, som har sine redigerings- og plasshensyn, sier direktør Erik Rudeng i Fritt Ord.

Jury

Stiftelsen tok tidligere denne måneden initiativ til å samle en jury som skal dele ut 2,5 millioner kroner til de søkerne som juryen plukker ut.

Ambisjonen er å styrke samfunnsdebatten, forteller lederen av Fritt Ord. Han avviser ikke at noen av dagens mest populære bloggere som Voe og Ida Wulff også kan få støtte, men slik bloggene deres er i dag, passer de neppe med Fritt Ords anliggende.

– Vårt mål er ikke å støtte blogging om jordbærsesongen, for å si det slik. Men vi legger ingen føringer på juryen, ut over det som er som grunnlaget for prosjektet der offentlig meningsdannelse er sentralt, sier Erik Rudeng.

Les også: Norske bedrifter blåser i blogging

Originale

Gisle Hannemyr skal lede juryen som kommer til å dele ut pengene. Han har med seg Jill Walker Rettberg, Marika Lüders og Sven Egil Omdal. Hannemyr forteller at juryen ønsker seg blogger som er originale.

Han viser til land som Sverige og USA, hvor han mener bloggene spiller en mer sentral rolle i politikken, og er viktige i samfunnsdebatten.

– Men vi ser også noe av det samme i den norske debatten om Datalagringsdirektivet. Det var bloggere som reiste den debatten her hjemme, sier Gisle Hannemyr.

Les også: - Ikke skriv noe som du ikke tør se i Aftenposten

Panel

- Kan blogger fylle et rom i samfunnsdebatten som mediene ikke klarer?

Kristina Nilsen, analysesjef i Retriever: – Det er veldig interessant å gi det et forsøk. Informasjonsflommen er stor allerede, og journalistikkens fortinn er jo at den foredler informasjonen slik at det er lettere for andre å orientere seg. Spørsmålet vil være om de gode bloggerne klarer å hevde seg blant alle de andre.

Nils E. Øy, generalsekretær i Redaktørforeningen: – De som klarer å målbære og begrunne fornuftige meninger har som regel ikke problemer med å komme til orde i Norge. Men hvis dette kan brukes til at ytterligere flere blir hørt, så er det kun et gode slik jeg ser det.

Kjell Terje Ringsal, kommunikasjonsrådgiver: – Det er ikke sikkert det vil føre til noe revolusjon på det frie ords område men det er en god beslutning å sette fokus på de nye kanalene.

Les Elin Ørjasæters kommentar: Tause forskere?

Flere mediesaker på E24 Media

Publisert:

Flere artikler

  1. Populære blogger i juridisk gråsone

  2. Rosablogger fikk 300.000 kroner i baksmell

  3. Mener toppledere plikter å bli tøffere i media

  4. Rosablogger og lovbryter?

  5. «Fjordman» står frem