Journalistyrket blant de verste jobbene i 2013

Har du en drittjobb? Sjekk her.

JOBB: Karakterene MacKenzie McHale (til venstre) og Will McAvoy im TV-serien "The Newsroom" har ikke attraktive jobber, hvis vi skal tro Careercast.

  • Dag Yngve Dahle - Teknisk Ukeblad
Publisert: Publisert:

Hvem har den mest slitsomme og stressende jobben? Det er spørsmålet. Ifølge nettstedet Careercast.com er personen som skriver det du nå leser blant dem som har det verst.

Journalister topper nettstedets liste over de verste jobbene dette året. Hvorfor? Fordi mediebransjen sliter økonomisk, inntektene svinner hen, jobbene er få og arbeidspresset er høyt.

Det gjelder ikke bare i USA, men i mediebedrifter over hele verden - også i Norge.

Les også: HR-rådgivere: - Norge vil mangle gode ledere

Risikabelt

Den nest verste jobben er tømmerhoggeryrket. Et risikofylt arbeidsmiljø med store maskiner langt fra folk er hovedgrunnen. Andre grunner er moderat lønn og labre jobbutsikter.

Risiko er grunnen til at en jobb som yrkesmilitær er på 3. plassen på lista. De som verver seg i det amerikanske forsvaret, risikerer å bli sendt til krigssoner i Irak og andre steder der USA har en militær tilstedeværelse.

Risikoen er nok noe lavere for deres norske kolleger, men dødsfallene til norske offiserer i utlandet de siste årene vitner om farene.

Les også: Disse blir oftest headhuntet

Dårlig betalt

Skuespilleryrket har status og prestisje i befolkningen. Folk ser opp til skuespillere, de blir ofte kjendiser og har et yrke mange misunner dem. Men så var det dette med kroner og karrieremuligheter. Konkurransen er knallhard, de faste jobbene er få og lønna, folkens, lønna er laber.

Skuespilleryrket er derfor nummer fire på lista.

På plassen deretter finner vi dekksarbeidere på oljeinstallasjoner. Ofte er de ufaglærte hjelpearbeidere - såkalte rustabouts - og de har lav status i offshorenæringen. Jobben er risikofylt, fysisk krevende og ofte må disse arbeiderne jobbe i lengre tid på isolerte rigger langt fra folk. Jakten på alternative energikilder gjør i tillegg jobbutsiktene usikre på sikt.

Les også: Dette er superstudentenes beste tips

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Markedsføring

Flere artikler

  1. Færre enn før bruker ulike passord på nett

  2. Norske mødre har det best

  3. Betalt innhold

    Ville være detektiv, fikk drømmen oppfylt

  4. Data-journalisterfår kutt i lønnen

  5. Norge har Nordens minst risikable boligmarked