BMW-sjokk: Nå blir det forhjulstrekk

BMW har i generasjoner vært ensbetydende med bakhjulstrekk. Det blir det en slutt på nå.

PRAKTISK: Med forhjulstrekk blir det bedre plass innvendig i BMW 2-Serie Active Tourer enn om den hadde hatt drivhjul der man forventer det i en BMW.
Publisert: Publisert:

Det har gått rykter om dette i lengre tid, men trolig har mange BMW-entusiaster håpet at det ble med ryktet.

For nå viser BMW for første gang bilder av det som skal hete 2-serie Active Tourer, som er en småbil, med forhjulstrekk, noe som har vært forbeholdt Mini i BMW-systemet. I tillegg har den en karosseriform som en MPV. Merkelig nok ikke ulik den forrige A-klassen til Mercedes-Benz, den er nå erstattet med en modell som har kompaktkarosseri, som selger langt bedre enn forgjengeren.

HALVSØSKEN: BMW 2-serie coupé deler siffer med Active Tourer, men det er ikke så mye annet som er likt.

For BMW er dette et helt nytt territorium. De kaller bilen en «premium kompaktklasse» som skal blande BMWs velkjente kjøreegenskaper med funksjonalitet.

Fra før av har de 2-serie coupé, som utover sifferet har fint lite med Active Tourer.

Tre sylindre

Active Tourer er 434 centimeter lang, 180 bred og 156 høy, og BMW sier den «oser sportslighet fra alle vinkler.» Coupé-utgaven har bakhjulstrekk og ligger formmessig i samme gate som de større BMW-modellene.

Mer bilstoff på E24 BIL

Active Tourer kommer med turbomotorer på tre og fire sylindre. Den med tre debuterer i 218i Active Tourer, er på 1,5 liter og yter 136 hestekrefter. Største tilgjengelige motor blir den med 231 hestekrefter som kommer i 225i Active Tourer. Den skal gjøre null til hundre på 6,8 sekunder og ha en toppfart på 235 kilometer i timen.

Dieselalternativet er i 218d Active Tourer, som har 150 hestekrefter og gjør null til hundre på 8,9 sekunder.

NYE FORMER: 2-serie Active Tourer stiller i en egen klasse i BMW-familien.

Ønsker man et mer sportslig uttrykk, vil den mot slutten av året kunne leveres med M Sportpakke, med frekkere detaljer utvendig og innvendig, sportsfjæringer og 17- eller 18-tommers hjul.

Mot slutten av året vil den og bli tilgjengelig med firehjulstrekk.

2-serie Active Tourer vil bli vist offentlig for første gang på bilutstillingen i Genéve som åpner andre uken i mars. Den kommer på markedet i mai.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no