Dagbladet kutter 50 årsverk

Mandag ble Dagbladets journalister varlset om nye kutt i avisen.

SLIPER SPAREKNIVEN: I mars varslet Aller Media millionkutt i mediekonsernet. Nå må de ansatte i Dagbladet forberede seg på store nedbemanninger.

Berit Roald
Publisert:

Mandag ble de ansatte i Dagbladet varslet at hver sjette ansatte i AS Dagbladet og DB Medielab AS mister jobben innen neste år.

Det skriver Dagens Næringsliv onsdag (også tilgjengelig på nett).

E24 har tidligere omtalt kuttplanene til Dagbladet-eier Aller Media.

Årsaken skal være sviktende opplags- og annonseinntekter.

Adm. direktør Tore Stangebye sier til DN at kuttene som diskuteres er på rundt 50 årsverk.

-Vi har hatt en situasjon over flere år hvor opplagsinntekter har falt som følge av at markedet totalt sett faller med 10-12 prosent årlig.

Hvem som må forlate mediehuset er ikke bestemt foreløpig, men leder i Dagbladets redaksjonsklubb, Harald Klungtveit, sier til DN at redaksjonen definitivt er omfattet av planene.

Ikke bestemt hvem som må gå

Han forteller at de ansatte er presentert et planlagt omfang på nedbemanningene, men understreker ovenfor DN at kuttene ikke blir bestemt før etter møter mellom eierne og fagforening.

- Drøftingene har nylig startet, og vi har god dialog med ledelsen. For eierne er dette viktig å få gjennomført raskt, og den eneste måten det er mulig på er frivillige løsninger, sier Klungtveit.

Dagbladet har gjennomført nedbemanninger med jevne mellomrom. I 2005 måtte 89 ansatte gå, i 2009 ble 50 årsverk kuttet, i 2010 ble 21 årsverk kuttet og i 2012 forsvant 25 årsverk.

Les også:

Dagbladet må kutte antall ansatteVarsler nye kutt i Aller MediaDagbladet legger ned søndagsavisen

Her kan du lese mer om