Pulitzer-prisen for avsløringer om NSA

The Washington Post og den britiske avisen Guardian deler Pulitzer-prisen for nyhetssakene om etterretningstjenesten NSAs overvåking av telefontrafikk og internett.

STOR SPENNING: Redaksjonelle medarbeidere i Washington Post idet resultatet av vinneren blir klart.

Handout
Publisert:

Sakene er basert på lekkasjer om overvåkingsaktiviteten til National Security Agency (NSA) fra den amerikanske varsleren Edward Snowden, som senere er blitt spionsiktet for avsløringene.

- Vi er særlig takknemlig overfor kolleger rundt om i verden som støttet Guardian i en tid der vår rapportering kunne vært truet, sier sjefredaktør i Guardian, Alan Rusbridger.

I begrunnelsen skriver Pulitzer-styret at avisen Guardians artikler hjalp til med å sparke i gang debatten om USAs myndighet og offentligheten og temaer som sikkerhet og privatsfæren. Samtidig som The Washington Posts reportasje forklarte hvordan avsløringen passer inn i det større bildet om nasjonal sikkerhet.

Artiklene om lekkasjen, som ble publisert fra juni, startet en offentlig debatt om grensene for myndighetenes overvåking og førte til at USAs president Barack Obama tidligere i år innførte restriksjoner for overvåking.

Les også:

- NSA har utnyttet HeartbleedHvor hemmelige er passordene våre?Snowden får vitne i EuroparådetNSA spionerer på kinesisk telegigantObama i overvåkningssamtaleBritisk etterretning samlet inn millioner av webcam-bilder

Her kan du lese mer om