Tosifret vekst for Jaguar Land Rover

Jaguar og Land Rover fortsetter å øke sitt salg, og neste år kommer begge merker med helt nye volummodeller.

NY FABRIKK: 30. Oktober åpnet Jaguar Land Rover en ny motorfabrikk ved Wolverhampton i England.
  • Morten Abrahamsen
Publisert: Publisert:

Til tross for noe svakere salg i oktober i år enn fjor, så er Jaguar Land Rover på vei til å få et år hvor vektsten er på mer enn 10 prosent.

– Gjennom et tøft år for salget av premiumbiler er jeg fornøyd med å se en sterk etterspørsel for våre produkter, og at vi fortsetter å prestere godt i våre viktigste markeder, sier Andy Goss, sjef for konsernets salgsavdeling i pressemelding.

I oktober ble det solgt 33.512 biler fra de to merkene på verdensbasis, det er to prosent svakere enn samme måned i fjor. Grunnen til tilbakegangen skal ifølge Jaguar Land Rover i hovedsak være knyttet produksjonsplanleggingen.

Nye modeller kommer

Uten at det spesifiseres, er det grunn til å tro at det er starten på produksjonen av Land Rover Discovery Sport, som skal lanseres tidlig i 2015, og Jaguar XE som kommer litt senere i 2015, som spiller inn.

Mer bilstoff på E24 BIL

Til og med oktober har de solgt til sammen 384.665 biler, 11 prosent mer enn samme periode i fjor. Av disse er 316.068 Land Rover og 68.597 Jaguar. Hos førstnevnte er det særlig Range Rover og Range Rover Sport som fører an, mens de trekker frem F-type som salgsdriveren for Jaguar.

I Norge har det blitt registrert 466 nye Land Rover i årets ti første måneder, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken, det er 2,6 prosent flere enn på samme tid i fjor. For Jaguar går det betydelig tråere, med 43 biler, 28 prosent svakere enn i fjor.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Salgsrekord for Jaguar Land Rover

  2. Suksess i Vest og nedtur i Øst for Jaguar Land Rover

  3. Bilsalget i Europa fortsetter å skyte fart

  4. Vekst for femte året på rad for Jaguar Land Rover

  5. Range Rover for den prisbevisste