Bilgigantene i strupen på Tesla

Minst fire store bilprodusenter vil slå Tesla i lanseringen av den nye generasjonen elbil.

KAN KJØRE LENGRE. Den nye Chevrolet Bolt EV ble presentert på et bil-show i Detroit i januar i år. Den rimelige elbilen med rekkevidde over 322 kilometer, kan komme i salg før 2017.
Publisert:

Det som omtales som den nye generasjonen, er prisgunstige elbiler som har dobbel så stor rekkevidde som dagens Nissan Leaf.

Nå håper de store bilprodusentene på at et teknisk gjennombrudd hos batteriprodusenter som LG Chem skal få fart på utviklingen.

Vil slå «200 miles-grensen»

General Motors, Ford Motors, Nissan Motors og Volkswagen skal alle jobbe mot å slå Tesla i lanseringen av prisgunstige elbiler med rekkevidde på inntil 322 kilometer mellom hver lading. Det skriver Automotive News Europe.

For å kjøpe en Tesla Model S med rekkevidde på 427 kilometer, må du i dag ut med minimum 81 tusen dollar i USA før skatt (omtrent 640.700 kroner).

Andre mer prisgunstige elbiler kan i dag kun kjøre mellom 120–137 kilometer før du må lade – og mindre ved kalde temperaturer eller dersom du har på klimaanlegget.

Les også

Prisen på elbil synker raskt

Ny billigere Tesla i 2016

Tesla-sjef Elon Musk, har tidligere sagt at 200 miles (322 kilometer) er minimum for å unngå såkalt rekkevidde-angst. Det er ventet at en ny rimeligere Tesla, Model 3, vil komme på markedet i siste halvår 2017. Modellen vil koste rundt 35.000 dollar i USA og ha en rekkevidde på rundt 322 kilometer.

Bedre batterier

Samtidig planlegger General Motor lansering av sin Chevrolet Bolt i slutten av 2016. Bilen skal ha en rekkevidde på 322 kilometer og benytter en ny type litium-batterier utviklet av koreanske LG Chem.

Selskapet leverer også batterier til Ford, Nissan og Volkswagen, som alle planlegger nye, rimeligere elbil-modeller de kommende to-tre årene.

Les også

Nissan Leaf langt mer feilfri enn konvensjonelle biler

Les også

Vil bygge motorvei fra London til New York

Les også

Ny Ford-sjef i Norge

Publisert:
Gå til e24.no