Mercedes-modell med nytt navn etter 20 år

Mercedes-Benz' minste sportsbil får snart en oppgradering og ett nytt navn.

SOMMERBIL: Mercedes-Benz SLC er i et segment som har en svært liten markedsandel i Norge.
Publisert: Publisert:

Mercedes-Benz driver og forandrer sine bokstavkombinasjoner og SLC er i praksis det som for 20 år siden ble lansert som SLK. Med en face-lift, som lanseres til våren, parkeres den gamle kombinasjonen. Det forklares slik av Mercedes-Benz:

– Der SL indikerer sport-segmentet og C avslører klassetilhørighet. Teknologisk stammer SLC fra C-klasse.

Test av Mercedes-Benz SLK 200 (2011)

Dette er merkets minste sportsbil og den er som vanlig i roadsterutførelse, hvilket vil si at den hører hjemme i et av Norges minste segment, kabrioletene, som har vært i kraftig nedgang de senere årene.

Taket skal kunne åpnes og lukkes i hastigheter opp til 40 kilometer i timen og har funksjonen «Magic Sky Control» hvor man kan regulere hvor transparent panoramataket skal være. Dette skal kunne gi følelsen av å kjøre under åpen himmel med taket lukket.«

Fire motorer

– For 20 år siden markerte SLK en milepæl med sin unike takkonstruksjon, som ga utmerket kjøreglede i friluft, men samtidig kompromissløs komfort i dårlig vær. Nå kommer den neste versjonen, med tidsriktig utseende og den nyeste Mercedes-Benz teknologien. I den grad noen takløs bil er ideell for norske forhold, så er det SLC, sier Johnny Kristian Danielsen, direktør i Mercedes-Benz personbil, i en pressemelding.

Mer bilstoff på E24 BIL

Ved salgsstart vil SLC være tilgjengelig med fire motoralternativer, fra den nye innstegsmodellen SLC 180 med 156 hk til toppmodellen Mercedes-AMG SLC 43. Mercedes-AMG SLC 43 tar over for SLK 55 og byr på aggressive 367 hk, sportslig kjøredynamikk og en akselerasjon fra 0–100 km/t på 4,7 sekunder.

Mellom dem ligger SLC med en to liters bensinmotor på 184 hestekrefter og SLC 250d med 204 dieselhestekrefter.

Lanseringen i er i april 2016 og de norske prisene er ennå ikke klare.

Les også

Mercedes skal utvide produksjonen i Finland

Les også

Stor etterspørsel: Mercedes utvider V8-kapasiteten

Les også

Mercedes oppdaterer giga-SUV

Publisert:
Gå til e24.no