Facebook-gründeren er blitt far

Facebook-gründer Mark Zuckerberg har blitt far. Nå vil han gi bort 99 prosent av sine Facebook-aksjer til veldedige formål.

NYBAKTE FORELDRE: Mark Zuckerberg og kona Priscilla Chan har blitt foreldre. Her i forbindelse med en prisutdeling de deltok på i vinter.
Publisert:

Tirsdag kveld norsk tid meddelte den velkjente Facebook-gründeren Mark Zuckerberg at han og kona Priscilla er blitt foreldre til en liten jente som har fått navnet Max.

«Priscilla og jeg er så lykkelige over å ønske vår datter Max velkommen inn i denne verden», skriver Zuckerberg på sin Facebook-side.

Med statusoppdateringen har Zuckerberg lagt ved et brev til sin lille datter, hvor han blant annet skriver at han ønsker at hun kan få vokse opp i en bedre verden enn den vi har nå.

«Kjære Max. Din mor og jeg har ennå ikke ord for å beskrive håpet du gir oss for fremtiden. Ditt liv er fullt av potensial, og vi håper du vil bli lykkelig og frisk slik at du kan utforske det fullt og helt. Du har allerede gitt oss en grunn til å reflektere over samfunnet vi lever i», skriver Zuckerberg i startet av brevet.

Den refleksjonen har tydeligvis inspirert paret til å bruke sin milliardformue på en god måte.

Zuckerberg varsler nemlig at de to nå har bestemt seg for å i løpet av livet å gi bort 99 prosent av sine eierandeler i Facebook til veldedige formål.

I en melding fra Facebook som kom samtidig, varsles det at Zuckerberg ikke kommer til å donere bort aksjer for mer enn 1 milliarder dollar per år de neste tre årene, noe som betyr at han i alle fall i overskuelig fremtid kommer til å beholde kontrollen over stemmene i nettgiganten.

(Saken fortsetter under bildet)

NYBAKTE FORELDRE: Mark Zuckerberg og kona Priscilla Chan har blitt foreldre til lille Max. Facebook-gründeren har lagt ut nyheten, et brev til sin datter og dette bildet på sin egen facebook-vegg.

Donerer aksjer

«Vi ønsker å gjøre vårt for å skape en bedre verden for alle barn. Vi vil i løpet av våre liv gi bort 99 prosent av våre Facebook-aksjer, med en verdi på 45 milliarder dollar per i dag. Vi vil bli med andre i innsatsen for å forbedre verden for neste generasjon», skriver Zuckerberg i brevet til datteren.

Det filantropiske prosjektet har Facebook-gründeren og kona valgt å kalle «the Chan Zuckerberg Initiative».

Videre i brevet ramser han opp en rekke formål han mener det bør satses på fremover, blant annet fornybar energi og bekjempelse av fattigdom.

Internet.org

Dette er ikke første gang Zuckerberg har vist en veldedig side: For få år siden startet han et prosjekt for å sikre internett til hele verdens befolkning. Han fikk da med seg flere andre på laget og har siden jobbet med å samle penger til prosjektet.

«Teknologi kan ikke løse verdens problemer alene. For å bygge en bedre verden må vi bygge et sterkt og friskt samfunn», skriver Facebook-gründeren i brevet til datteren.

Les også

Zuckerberg tar to måneder pappapermisjon: – USA ligger flere tiår bak oss

Takket for støtten

Helt i slutten av innlegget takker Zuckerberg for støtten han og kona opplevde under svangerskapet.

«Takk til alle i dette samfunnet for deres kjærlighet og støtte under graviditeten. Dere har gitt oss håp om at vi sammen kan bygge en bedre verden for Max og alle andre barn».

Mer informasjon om den nye stiftelsen og Zuckerberg-familiens veldedige arbeid vil komme siden, og både Facebook-gründeren selv og kona vil jobbe aktivt med dette under sine foreldrepermisjoner, opplyser han.

Les også

Facebook lover utstrakt bruk av «sikkerhetssjekk» under terror

Så langt har over en million mennesker trykket «like» på innlegget, blant dem kona til Microsoft-gründer Bill Gates, Melinda. En rekke andre kjendiser og forretningsfolk har også kommentert statusen.

Les også

Facebook-gründeren er blitt far

Les også

Gates donerer penger for Snapchat-delinger

Les også

– USA ligger flere tiår bak oss

Publisert: